Portada > Actualitat > Notícies > Mor Francesc Brustenga i Galceran, alcalde de Santa Eulàlia de 1973 a 1979 i de 1983 a 1987

Mor Francesc Brustenga i Galceran, alcalde de Santa Eulàlia de 1973 a 1979 i de 1983 a 1987

22/11/2021

Molt vinculat al món del ciclisme, va ser un dels promotors del Memorial Pere Vilardebò

Francesc Brustenga i Galceran, ex-alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, ha mort a l’edat de 81 anys. Brustenga va ser alcalde del municipi de 1973 a 1979 i de 1983 a 1987. Va entrar a l’Ajuntament com a regidor (1967-1971) i després va ser tinent d’alcalde (1971-1973), fins que va ser nomenat alcalde. Uns anys més tard, va tornar a ocupar l’alcaldia, encapçalant l’Agrupació d’Electors Independents (AEI).

El seu pare, Josep Brustenga i Oller, i el seu avi, Francesc Brustenga i Màrgens, també van ser alcaldes de Santa Eulàlia durant la primera meitat del segle XX.

Durant el seu primer període a l’alcaldia, va procurar que les promotores de noves construccions incloguessin zones verdes en els seus projectes i va ser en aquesta època quan es va instal·lar la biblioteca municipal i una pista poliesportiva, alhora que es va ampliar l’escola del Rieral i la plantilla de professorat. Coincidint amb un moment de creixement del poble, també es va ampliar el nombre de treballadors de l’Ajuntament i Santa Eulàlia va ser un dels primers municipis a aconseguir un servei de transport escolar local. Durant el segon període de la seva alcaldia, es va restaurar l’edifici de l’Ajuntament i es va construir un nou pont sobre el riu Tenes.

Francesc Brustenga va estar sempre molt vinculat al món del ciclisme a nivell català, presidint el Patronat Municipal de Cultura i Esport i col·laborant amb la Volta Ciclista a Catalunya. Va ser el mentor de l’ex-ciclista professional Pere Vilardebò, per això, va ser un dels promotors del Memorial Pere Vilardebò.

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana transmet el seu condol a familiars i amics.

Arxivat a: General
Francesc Brustenga (1987)
Francesc Brustenga (1984)
Memorial Pere Vilardebò