Portada > Actualitat > Notícies > La segona edició de l'OnCodines Trail sortirà de Granollers i arribarà a Sant Feliu de Codines, en dos recorreguts de 60 i 80km

La segona edició de l'OnCodines Trail sortirà de Granollers i arribarà a Sant Feliu de Codines, en dos recorreguts de 60 i 80km

25/11/2021

El repte esportiu i solidari contra el càncer passarà per Santa Eulàlia de Ronçana el 2 d'abril de 2022

La segona edició del repte esportiu solidari contra el càncer OnCodines Trail, que es farà el 2 d’abril de 2022, canvia el recorregut de la primera edició. El traçat circular (amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines) deixarà pas a un nou recorregut amb sortida a Granollers i arribada a Sant Feliu de Codines, tot recorrent els mateixos 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès que ja van acollir la primera edició del repte. D’aquesta manera, els equips podran optar entre dos recorreguts: el de 60 quilòmetres caminant o bé el de 80 corrent.

La modificació del recorregut es va fer pública divendres en l’acte de presentació del repte que va comptar amb l'assistència de prop de 300 persones al centre cívic La Fonteta de Sant Feliu de Codines. Es tracta d’un traçat que en bona part és de muntanya i pistes forestals, tot i que també passarà per nuclis urbans i que recorre els municipis de Granollers, Canovelles, Les Franqueses, La Garriga, El Figaró, Sant Quirze de Safaja, L’Ametlla del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines.

La sortida de Granollers es farà des del parc Torres Villà i passarà per indrets com la Porxada, la riera de Carbonell, Marata, el passeig de la Garriga, el Congost, Puiggraciós, els Cingles de Bertí, el Castell de Montbui o el camí del Foment de Caldes, entre d’altres.

El repte s’ha de completar en equips formats per entre 3 i 6 persones. Els integrants de l’equip es poden anar rellevant durant la prova (en els punts establerts per l’organització com a avituallaments i punts de canvi) però sempre hi ha d’haver un mínim de tres persones al recorregut.

Suport als malalts de càncer, a les seves famílies i a la investigació

Els equips tenen un doble objectiu. D’una banda, l’esportiu: completar la prova. I de l’altre, el solidari, recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinaran íntegrament a tres fundacions dedicades al suport als malalts de càncer i a l’investigació. És per això que la participació a la cursa requerirà la donació de cada equip, a banda de la inscripció de cada un dels participants per a despeses d’organització.

Un 75% del que es recapti es destinarà a la Fundació Oncovallès, una entitat amb seu a Granollers que ofereix suport als malalts de càncer i les seves famílies; un 15% anirà a la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), un projecte de recerca de l’Institut Guttmann dedicat a la salut cerebral i a l’investigació de les malalties del cervell i el 10% restant a un projecte dedicat al càncer infantil que l’organització determinarà en els propers dies.

Un repte limitat a 150 equips participants

Les inscripcions al repte ja estan obertes i es poden fer al web www.oncodinestrail.cat. El límit d’equips previstos per a aquesta edició és, inicialment, de 150 equips. Pocs dies després d’haver-se obert les inscripcions, el repte ja compta amb 35 equips apuntats.

En la primera edició, prevista per al març de 2020 i ajornada per l’esclat de la Covid-19, es van registrar 112 equips inscrits. Finalment, 92 van participar i completar el repte el 29 de maig de 2021 i van aconseguir recaptar un total de 105.375 euros que es van destinar íntegrament a Oncovallès i el BBHI.

La primera edició de l’OnCodines va ser possibles gràcies a més de 300 voluntaris que tornaran a ser imprescindibles en aquesta segona edició. El formulari d’inscripció per al voluntariat s’obrirà en les properes setmanes al web de l’OnCodines.

La segona edició: deixant petjada

La primera edició de l’OnCodines tenia un component emocional i personal per als organitzadors en homenatge a una companya i es va fer sota el lema “Ens movem per la Glòria”. Un cop fet aquest homenatge, l’OnCodines adopta el lema “Deixant petjada”. Pel record de la primera edició i per la voluntat de continuar deixant petjada. Per això s’han fet noves polseres solidàries amb el nou lema que, properament, es podran trobar en diversos establiments de Sant Feliu de Codines i comarca.

Arxivat a: Esports
OnCodines Trail
OnCodines Trail