Portada > Actualitat > Notícies > La UIC Barcelona i la Universitat de Barcelona presenten els resultats del projecte de recerca "VoluntaRius"

La UIC Barcelona i la Universitat de Barcelona presenten els resultats del projecte de recerca "VoluntaRius"

13/12/2021

Els vincles amb l’entorn natural durant la infància són clau per al voluntariat ambiental, segons l'estudi

El Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà, aquest divendres 17 de desembre a les 18.30h, la presentació dels resultats del projecte de recerca VoluntaRius sobre el voluntariat ambiental a la conca del Besòs, dut a terme per la UIC Barcelona i la Universitat de Barcelona.

El projecte està finançat amb una línia d’ajuda DEMOC de la Generalitat de Catalunya i neix amb l’objectiu d’analitzar el voluntariat ambiental en l’àmbit fluvial de la conca del Besòs des d’un enfocament centrat en l’experiència personal dels voluntaris com a punt de partida per al disseny de processos participatius encaminats a la preservació d’entorns fluvials per part de grups autogestionats de ciutadans. Durant l’acte, els investigadors presentaran un mapa amb les entitats, grups, escoles i instituts que desenvolupen voluntariat a la conca del Besòs i explicaran els principals resultats obtinguts a partir de més de 120 enquestes realitzades d’entre les més de 900 persones voluntàries identificades durant la recerca.

Així, per exemple, l’estudi constata la rellevància de les vivències personals al llarg de la vida en la vinculació amb l’entorn natural i el fet que la vocació de voluntari ambiental comença ja a la infància i està molt marcada pels vincles que s’estableixen amb l’entorn natural des del joc i la influència dels pares o dels avis.

Per assistir a l'acte, cal confirmar assistència per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Medi Ambient
VoluntaRius
VoluntaRius