Portada > Actualitat > Notícies > Què cal fer en cas de ser un contacte estret o de donar positiu en un test d'antígens?

Què cal fer en cas de ser un contacte estret o de donar positiu en un test d'antígens?

14/01/2022

Tan sols han d'anar al CAP aquelles persones que hagin donat positiu en un test d'antígens i empitjorin, les embarassades o les persones amb una malaltia que baixi les defenses

Sovint sorgeixen dubtes sobre quin és el protocol que cal seguir en cas de ser un contacte estret d'un positiu de Covid-19 o quan nosaltres mateixos donem positiu en un test d'antígens. A la infografia adjunta a aquesta notícia hi trobareu un resum dels passos que cal seguir i, a més, informació sobre en quins casos cal acudir presencialment al CAP. En qualsevol cas i per a més detalls, podeu consultar la pàgina web Canal Salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Soc contacte estret d'un positiu, què he de fer?

Si tens la pauta de vacunació completa i no tens símptomes de COVID-19, no t'has d'aïllar. Ara bé, si no tens la pauta de vacunació completa, t'has d'aïllar durant set dies, encara que no tinguis símptomes i hagis donat negatiu en una prova diagnòstica.

Què he de fer si he donat positiu en un test d'antígens?

En primer lloc, aïlla't durant set dies al teu domicili. Ves al CAP o truca al 061 només si empitjores (dificultat respiratòria i/o febre mantinguda durant tres dies que no baixa amb antitèrmics), si estàs embarassada o en el puerperi, o si tens una malaltia que et baixi les defenses.

Cal que comuniquis el positiu perquè es registri a la teva història clínica. Tens tres vies per fer-ho: amb una eConsulta des de La Meva Salut, al web citasalut.gencat.cat (a l'apartat Símptomes de la COVID-19) o a través d'una de les farmàcies adherides. En el cas de Santa Eulàlia de Ronçana, es tracta de la Farmàcia Vela (93 844 79 81).

Finalment, hauràs de reportar els teus contactes estrets i demanar la baixa laboral, si la necessites.

Quan he d'anar presencialment al CAP?

És important que només acudeixis en persona al CAP en aquests casos:

  • Atenció de casos greus de COVID-19: Tingues en compte que no es realitzaran testos d'antígens ni PCR als contactes estrets asimptomàtics.
  • Vacunació.
  • Atenció urgent no demorable.
  • Atenció a la salut sexual i reproductiva.
  • Revisions pediàtriques a nounats.

De quines vies d'atenció no presencial disposo?

Prioritza l'atenció en línia a través d'aquests canals:

Arxivat a: Salut
Infografia COVID
Infografia COVID