Portada > Actualitat > Notícies > La regidora a l’oposició per Independents-ERC, Cristina Gallego, renuncia al càrrec

La regidora a l’oposició per Independents-ERC, Cristina Gallego, renuncia al càrrec

02/02/2022

El Ple Ordinari també aprova l’adjudicació del nou contracte del servei de neteja

Cristina Gallego, regidora a l’oposició per Independents-ERC, va presentar la seva renúncia al Ple Ordinari del passat dijous 27 de gener. Gallego va explicar que era un acord del grup municipal des de les eleccions i va declarar: “Ha estat una experiència molt enriquidora i estic contenta per les aportacions que hem fet i la feina feta”. La regidora va afirmar que espera “haver fet una oposició sempre constructiva”. L’alcalde, Francesc Bonet,  va dir que “ha estat un plaer” i va destacar que ha estat “una satisfacció i una alegria” haver comptat amb Cristina Gallego com a regidora. Tant Susana Barroso, regidora de Ciutadans, com Abraham Requena, regidor de SER-CP, van destacar la “qualitat humana” de Gallego. El seu company de partit, Ramon Vilageliu, també va elogiar-la i va assegurar que la seva amistat s’ha enfortit.

El Ple va aprovar per unanimitat la modificació de l’Ordenança Fiscal número 4 de l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, l’adjudicació del contracte del servei de neteja dels equipaments municipals i les auditories de qualitat i la modificació de les Normes d’Organització i Funcionament de l’Escola Bressol Municipal L’Alzina.

En relació al contracte del servei de neteja, Neteges Coral serà l’empresa adjudicatària a partir de l’1 de març. L’acord és per dos anys i al 2022 s’hi destinaran 247.167 euros. L’import global del contracte de neteja és d’uns 80.000 euros més en relació a l’anterior, degut a l’increment del nombre d’hores destinades al servei per les necessitats derivades de la pandèmia i pel fet que ara s’hi inclouen 22 equipaments. Aquests són el doble que en el contracte anterior i, així, s’arriba als 18.400 metres quadrats. A més, és la primera vegada que el concurs ha tingut en compte criteris socials, ja que gran part dels serveis fan referència a la contractació de personal. El plec de clàusules del nou servei de neteja també incloïa el control de qualitat i supervisió, adjudicat a Assistance Business Consulting per 6.352 euros.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar per majoria, amb els vots a favor d’Independents-ERC i Poble Unit i els vots en contra de SER-CP i Ciutadans, la moció en Defensa del Cànon de Residus a Catalunya. Presentada per Independents-ERC, el regidor d’aquest grup, Ramon Vilageliu, va explicar que “cal blindar al màxim aquest cànon” i, per això, van voler donar suport i sumar-se al manifest presentat per ERC. El cànon de residus, una eina que funciona fa 17 anys, és una taxa que cada ajuntament català ha de pagar per cada tona de residus que porta directament a l’abocador o a la incineradora, fet que ha servit per incentivar la recollida selectiva. El Congrés està tramitant una llei estatal que preveu la creació d’un impost homogeni a nivell espanyol que, a la pràctica, obligaria a eliminar aquest cànon català.

El regidor de Poble Unit, Jordi Orriols, va destacar que “el cànon està portant a que més municipis implantin la recollida porta a porta i, per tant, funciona i és positiu”. La regidora de Ciutadans, Susana Barroso, va justificar el seu vot en contra pel fet que “la potestat en aquesta matèria la té el govern espanyol”. Per la seva banda, Abraham Requena, regidor de SER-CP, va argumentar que “l’impost estatal és important per combatre el turisme de residus” i que “Catalunya no perd competències ni ingressos”.

Finalment, la moció presentada per SER-CP de Suport a la Reforma Laboral i el Diàleg Social per la seva incidència al Món Local va ser desestimada amb els vots en contra de Poble Unit i Independents-ERC i l’abstenció de Ciutadans.

Podeu veure el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia.

Arxivat a: Economia, General
Cristina Gallego