Portada > Actualitat > Notícies > A partir d'avui, ja no és obligatori portar la mascareta en exteriors

A partir d'avui, ja no és obligatori portar la mascareta en exteriors

10/02/2022

Tot i així, caldrà seguir portant-la en espais tancats i també a l'exterior en determinats contextos

A partir d'avui, després de la publicació al BOE, ja no cal dur la mascareta a l'exterior, una obligació vigent des del 24 de desembre. Tot i així, la mascareta segueix sent obligatòria en espais tancats i també a l'exterior: les persones majors de sis anys en esdeveniments multitudinaris a peu dret i en aquells actes en els quals el públic estigui assegut però no es pugui mantenir una distància d'un metre i mig entre persones que no són de la mateixa bombolla.

En qualsevol espai tancat d'ús públic o que estigui obert al públic, els majors de sis anys han de seguir portant la mascareta. En aquests casos, s'hi inclouen comerços, teatres, cinemes, edificis públics i establiments de restauració quan no s'està consumint. Així mateix, la mascareta segueix sent obligatòria al transport públic, en autobusos, trens i avions, i també a les andanes i estacions, encara que siguin a l'exterior. En el cas de vaixells i embarcacions, no caldrà portar-la si es pot mantenir una distància d'un metre i mig. En els vehicles fins a nou places, els viatgers, inclòs el conductor, han de portar mascareta si no conviuen en el mateix domicili.

En espais tancats, estan exempts de portar mascareta els menors de sis anys, les persones que pateixen una malaltia o dificultat respiratòria i les persones amb dependència o discapacitat que no puguin posar-se i treure la mascareta amb autonomia. tampoc és obligatori dur-la quan s'estan fent activitats incompatibles amb la mascareta, com menjar o beure.

Tampoc és obligatòria en zones comunes de residències de gent gran i persones amb discapacitat, en el cas de les persones usuàries, però treballadors i visitants sí que l'han de portar. No serà obligatòria en dependències destinades a residència col·lectiva de treballadors essencials o altres col·lectius, si la cobertura de vacunació és superior al 80% amb pauta completa.

Un altre canvi a partir d'aquest dijous és que les mascaretes deixen de ser obligatòries als centres educatius quan estiguin al pati o quan es vagi d'excursió. En canvi, s'ha de continuar portant als interiors, com és el cas de les aules.

Per a més informació, consulteu la pàgina web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Salut
Ús de la mascareta