Portada > Actualitat > Notícies > Nou enfoc a la campanya per donar suport a la població d’Ucraïna

Nou enfoc a la campanya per donar suport a la població d’Ucraïna

11/03/2022

Les darreres setmanes Santa Eulàlia ha recollit material i menjar a La Fàbrica, l'Escola de Dansa Trackdance i Can Ferrer

Santaeulaliencs i santaeulalienques, es van sumar de seguida a la campanya solidària que va impulsar l’Ajuntament a través de l'Associació És per tu per donar resposta humanitària a les zones afectades a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna. Es va recollir material i menjar que va ser portat gràcies a Protecció Civil i la Policia de Santa Eulàlia.

A més a més de la bona resposta de recollida de menjar i material s’han acollit ja dues famílies que han estat allotjades a l'habitatge que l'Ajuntament. La iniciativa ha estat coordinada per SER Solidària dels Serveis Socials de l'Ajuntament, amb el suport de l'entitat santaeulalienca SER Refugiats. Aquelles persones que vulguin col·laborar i oferir el seu suport a les famílies, poden contactar directament a través del correus electrònics SER SOLIDARIA: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)cat; o bé amb SERrefugiats,a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

  • SERSolidària - (Necessites javascript per veure aquest correu-e), gestionat des de Benestar Social de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana).
  • SERrefugiats - (Necessites javascript per veure aquest correu-e), entitat que promou l'acollida i la socialització de les famílies refugiades al municipi.

 

Ara per ara des dels òrgans coordinadors, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, insta a donar un nou enfoc de la campanya d’ajuda per a fer-la més eficaç.

Davant la voluntat de la ciutadania catalana d'oferir suport a la població afectada pel conflicte, la Generalitat Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals, declara que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. Podeu fer aportacions utilitzant els següents números de compte, cal incloure el concepte: Campanya 3699-Crisi Ucraïna

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

 

Altres vies d’ajuda:

Donat que la situació de necessitat és molt extensa, si bé l’ajuda econòmica és la via més ejectiva també es precís poder donar suport i fer acolliment familiar de menors d’edat ucraïnesos que arriben sols a Catalunya i no tenen tutors legals al país.  Si voleu ajudar en aquesta línia cal contactar al 116 111 o (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

 

Trobeu adjunt a la notícia els següents documents complementaris:

  • Infografia del Fons Català sobre com donar suport a les víctimes del conflicte
  • Formulari per col·laborar amb l'acollida de famílies  
  • Document informatiu sobre l’acollida de menors sense tutors legals d’Ucraïna
  • Serveis de la Generalitat de Catalunya davant del conflicte d’Ucraïna
  • Infografia SER
  • Més informació: https://www.fonscatala.org/ca/comunicacio/noticies/que-puc-fer-donar-suport-la-poblacio-victima-del-conflicte-ucraina

 

Des de l’Ajuntament, i en nom també dels punts de recollida de menjar i material volem agrair-vos la resposta compromesa i solidària des d’un principi per ajudar les famílies ucraïneses en aquesta crisi humanitària.

 

Arxivat a: Benestar Social, General
SER Solidària portada
Menors Ucraïna
SER Infografia Solidària
SER Infografia Solidària2

Arxius adjunts