Portada > Actualitat > Notícies > Comença el procés participatiu per a joves de 1r i 2n d'ESO de l'IES la Vall del Tenes

Comença el procés participatiu per a joves de 1r i 2n d'ESO de l'IES la Vall del Tenes

28/03/2022

La Taka dinamitza les sessions perquè l'alumnat decideixi com invertir 2.000 euros en millores de l'institut

La setmana passada va arrencar de nou el projecte "Aprenem dels pressupostos participatius", que s’adreça a l’alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'Institut de la Vall del Tenes.

El Punt Jove La Taka coordina la iniciativa, a través de la qual es pretén que les i els joves (12-13 anys) tinguin un primer contacte amb la participació en els afers comunitaris i adquireixin competències en aquest àmbit, per, així, arribar amb una major preparació per participar a l'Assemblea Jove (14-30 anys).

El procés de pressupostos participatius té una durada de tres setmanes. Les sessions incentiven la participació i a prendre consciència de la importància del col·lectiu. S’anima a l'alumnat a debatre, es treballa amb mecanismes dinàmics i es promou l’ús de les votacions per a la presa de decisions. Aquestes trobades també es posa èmfasi que els adolescents reflexionin sobre els interessos concrets que tenen i se’ls convida a visitar el Punt Jove La Taka per ajudar-los en orientació i assessorament, si ho requereixen.

Un cop finalitzat el procés de preparació, es posarà a disposició dels joves 2.000 euros perquè facin propostes de millores en el marc del centre educatiu. A través d'un debat i una priorització, acabaran decidint conjuntament quina millora o millores s'acabaran executant.

El projecte "Aprenem dels pressupostos participatius" s'està duent a terme per segona vegada. La proposta escollida en l’edició anterior va afavorir a millorar les infraestructures dels lavabos, en concret dels miralls i les portes.

Arxivat a: General
Aprenent pressupostos participatius
1r i 2n eso
1r i 2n eso 1
1r i 2n eso 2
1r i 2n eso 3