Portada > Actualitat > Notícies > Nou funcionament en el trampeig de les vespes velutines a Santa Eulàlia de Ronçana

Nou funcionament en el trampeig de les vespes velutines a Santa Eulàlia de Ronçana

29/03/2022

L'empresa Fitostinger, guanyadora de la licitació el servei per al control de la vespa velutina al municipi, inactiven amb larvicida els nius

Santa Eulàlia es ha encetat la tercera campanya de trampeig de la vespa velutina. Com és habitual ha iniciat aquest mes de març i s’allargarà fins al 31 d’agost. L’objectiu és controlar i exterminar aquesta espècie exòtica invasora, que suposa un greu problema per als apicultors, a més a més de ser un insecte molt agressiu amb aquells que s’apropen als seus nius.

A diferència de les anteriors campanyes, en les que es retiraven els nous, aquest cop els nius quedaran a lloc ja que s’inactivaran en petites quantitats amb larvicida i d’aquesta manera les larves de vespa es destrueixen i com a conseqüència mor tota la colònia. Aquestes tècniques es duen a terme amb drons per a poder ser precisos en la injecció a cada niu, segons la mida. Aquesta operativa està autoritzada i avalada per les administracions amb competències

La campanya duta a terme l’any passat va suposar una inactivació de 13 nius i una captura de 147 exemplars de reines i 707 exemplars d’obreres. El proper trampeig s’efectuarà de de l’1 de novembre a l'31 de desembre.

En cas de localitzar un niu, l'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana i, per això, agraeix a aquelles persones que en detectin un que es posin en contacte amb el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament o que contactin per Whatsapp al telèfon 699 136 026, adjuntant una fotografia del niu, una fotografia complerta de l'arbre o zona on està situat i, a ser possible, la ubicació exacta des d'on s'han fet les fotografies.

Per a més informació sobre la vespa velutina, visiteu el web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Medi Ambient, General
vespa velutina whatsapp
agents rurals
vespes vamí de can vidal
vespes pollancre