Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia s’apunta al nou repte Residu Zero, el cicle de xerrades Jo Coco

Santa Eulàlia s’apunta al nou repte Residu Zero, el cicle de xerrades Jo Coco

30/03/2022

Les cinc activitats, que volen apropar les alternatives de consum, es duran a terme a La Fàbrica, els dijous a les sis de la tarda.

Santa Eulàlia de Ronçana és un model d’èxit pel que fa al Porta a Porta, el qual ha permès assolir una recollida selectiva del 90%, reduir l’impacte ambiental del municipi i estalviar en costos de gestió. Des de la regidoria de Medi Ambient es vol continuar apostant per la reducció de residus i per això proposa el cicle de xerrades  Jo Coco:  el repte Residu Zero.

Aquesta primavera, el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica acollirà les 5 xerrades d’aquest cicle. Cada una s’enfocarà en un repte diferent. Des de conèixer els comerços verds del municipi, fins a conèixer tots els trucs per tenir un estil de vida lliure de residus. Es regalarà un kit d’elements reutilitzables, per ajudar a aconseguir el propòsit, a l’assistència a més d’una sessió. La iniciativa vol motivar aquells habitatges que es vulguin sumar a la bonificació del 5%, que s'aplicarà a la taxa del 2023, per aquelles famílies que generin poca resta (d'entre 16 i 26 aportacions a l'any).

El Cicle de xerrades vol donar a conèixer alternatives de consum més respectuoses amb el Medi Ambient. La primera tindrà lloc el 28 d’abril i girarà entorn l’estil de vida; la segona sessió serà el 5 de maig i tractarà sobre la higiene i neteja; el 12 de maig es durà a terme una ruta per conèixer els comerços verds de Santa Eulàlia; la següent xerrada intentarà fer néixer la motivació als participants a assumir el repte Residu Zero, serà el 19 de maig; i passat un mes, per així haver donat suficient temps per a dur a terme la provocació d’estar lliure de residus. Finalitzarà el cicle, el 16 de maig, per explicar altres pautes de consum i de convivència amb el medi ambient.

  • Dijous 28/04 – L’estil de vida Residu Zerø 
  • Dijous 05/05 – Higiene i neteja
  • Dijous 12/05 – Ruta Comerç Verd 
  • Dijous 19/05 – El repte Residu Zerø
  • Dijous 16/06 – Com seguim?

Si necessiteu més informació del cicle, podeu escriure a (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Totes les persones interessades han d’inscriure’s en aquest formulari. Podeu apuntar-vos a totes les sessions o bé aquelles que més us interessin.

Arxivat a: Medi Ambient, General
kit
Cartell El repte Residu Zero

Arxius adjunts