Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia destinarà l’entrada de la projecció Mediterráneo per SER Refugiats

Santa Eulàlia destinarà l’entrada de la projecció Mediterráneo per SER Refugiats

19/04/2022

El diumenge 24 d'abril a les 19 hores, a la Fàbrica, s’emetrà la pel·lícula "Mediterráneo. La recaptació feta a la taquilla anirà destinada a SER Refugiats.

Santa Eulàlia es va sumar al projecte Cicle Gaudí el gener de 2021, des de llavors s’han projectat 14 films a La Fàbrica. El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català per constituir una xarxa estable de sales a Catalunya que projectin pel·lícules catalanes.

 

El proper diumenge 24 d’abril a les 19 h es projectarà la pel·lícula Mediterráneo, dirigida per Marcel Barrena que ha estat recentment reconeguda amb 4 guardons en els XIV Premis Gaudí i 3 en els Premis Goya. En aquesta ocasió la recaptació de la taquilla anirà destinada a SER refugiats, ja que és un film que narra la lluita per la supervivència. La projecció narra una història basada en fets reals sobre el naixement de Proactiva Open Arms. Ens remuntem fins a l’any 2015 quan l’Òscar i el Gerard viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat en les aigües del Mediterrani. En arribar-hi descobreixen que milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant la mar fugint de conflictes armats en condicions precàries. Tot i això, allà ningú fa res per salvar-los la vida. Al costat d’altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport a persones que el necessiten. Aquesta pel·lícula està recomanada per majors de 12 anys.

 

El preu de l’entrada, que serà donatiu directe per SER Refugiats, és de 4 €, reduïda a 3 € per als majors de 65 anys i Carnet Jove, i 2x1 pel Club Vanguardia. L’entitat ha ajudat amb l’acollida a Santa Eulàlia de 24 persones, sis de les quals viuen al pis de l’Ajuntament i la resta en cases de famílies d’acollida. Més de la meitat dels acollits són infants o joves, la majoria estan sent escolaritzats i les persones adultes estan rebent classes de català i castellà a l’escola de persones adultes de Llicà d’Amunt. De les persones acollides, n'hi ha que ja eren conegudes per les famílies del municipi ja que havien estat infants acollides el 1986 per l’accident nuclear de Txernòbil. Tota ajuda és positiva, tanmateix el suport econòmic és el que realment ajuda a fer front a les necessitats de les famílies i és per aquest motiu que des de la Regidoria de Cultura i Serveis Socials ha volgut impulsar aquesta iniciativa de recaptar la taquilla per aquesta causa. Igualment, el número de compte de l’entitat per a fer aportacions és el següent: ES67 2100 1426 4201 0070 2708 

Arxivat a: Benestar Social, Cultura, General
cartell SER refugiats
cartell cicle gaudí SER refugiats

Arxius adjunts