Portada > Actualitat > Notícies > La fira Lliga't a la Terra de Santa Eulàlia distribueix 20.000 planters de tomaqueres

La fira Lliga't a la Terra de Santa Eulàlia distribueix 20.000 planters de tomaqueres

27/04/2022

Aquest diumenge es va celebrar la 12a edició, amb una assistència de 1.500 persones, segons el Consell Comarcal. Les comandes de planter, fetes per Internet, es recolliran el 7 de maig a La Fàbrica

Santa Eulàlia de Ronçana va acollir diumenge, 24 d'abril, la 12a edició de la fira Lliga't a la Terra, amb parades de productes de proximitat i el mercat del planter. En aquesta ocasió, el 130 persones que havien reservat la comanda per Internet,  la podran recollir el 7 de maig de 9 a 13 h, a La Fàbrica. La falta d’insolació d’aquest mes de març ha fet que, per primer cop en deu anys, l’Associació de recuperació de varietats hortícoles locals, Llavors Orientals, hagi hagut de posposar la recollida i així fer entrega dels planters ecològics en condicions òptimes, que donaran els fruits entre finals de juny i la primera quinzena de juliol, si les condicions climatològiques acompanyen el conreu. Amb tot, es distribuiran 11.000 tomaqueres de les comandes en línia, i 9.000 pels productors..

 

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament fa una valoració molt positiva de la fira, ja que amb el retard de creixement de planter i, per tant, la posterior entrega, podia ser que afectés l’assistència de públic a la Fira. També el fet que la Fira coincidís amb el cap de setmana de Sant Jordi es podia veure afectada. Així i tot, la climatologia va acompanyar la jornada, fins i tot es van poder celebrar tots els tallers a l’exterior. L’afluència de visites va ser millor de l’esperada, van participar activament de les activitats i es van adquirir productes a les 16 parades de la Fira. La recuperació de la normalitat i el retorn del públic a les fires, fa que des de la regidoria comptin amb una bona resposta de públic a la Fira del Tomàquet que se celebrarà, el 23 i 24 de juliol.

 

Lliga't a la terra, organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Santa Eulàlia, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'associació Llavors Orientals, va oferir la xerrada de Plantes perennes comestibles, a càrrec de Phoenicurus Permacultura; dues visites l'Hort de l'Espelt - El Molí d'en Vendrell i també dos tallers: “Taller familiar de punts de llibre amb plantes silvestres, a càrrec del Col.lectiu Eixarcolant” i el taller “Bombes de llavors” que va organitzar el Parc de les Olors. En total, les activitats van sumar l’assistència de 145 persones; unes 50 van participar en la xerrada, unes 45 persones van realitzar els tallers, i unes 50 van endinsar-se a l’Hort de l’Espelt.

 

En l’obertura de la Fira, els responsables de les parades van ser presentats i donats la benvinguda per: Emilio Cordero, president Consell Comarcal del Vallès Oriental, Àlex Valiente, conseller delegat de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal, Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, i  Manel Imedio, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia. A darrera hora, moltes de les parades assistents havien distribuït bona part dels productes que havien portat, quedant-los-en pocs, sinònim d’una bona venda. Igualment, des del CCVO s’enquestarà als paradistes per conèixer quina va ser la valoració general i de venta de la Fira.

Arxivat a: Promoció Econòmica, Alcaldia, General
12a edició #lligatalaterra
lligatalaterra 1
lligatalaterra 2
lligatalaterra 3
lligatalaterra 5
lligatalaterra 6
lligatalaterra 7
lligatalaterra 8
lligatalaterra 11
lligatalaterra 12
lligatalaterra 13
lligatalaterra 14
lligatalaterra 16
lligatalaterra 17
lligatalaterra 18
lligatalaterra 19