Portada > Actualitat > Notícies > Ana Maria Campillo Arrebola guanya el primer premi del 13è Certamen Literari de Relat Breu

Ana Maria Campillo Arrebola guanya el primer premi del 13è Certamen Literari de Relat Breu

09/05/2022

Queda inaugurada l'exposició “Les dones i els dies" de Jordi Pagès inspirada amb el poemari Gabriel Ferrater i Soler

Aquest divendres, 6 de maig de 2022, la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja va acollir l'entrega de premis de la 13a edició del Certamen Literari de Relat Breu. L'entrega de premis va ser a càrrec d'Anna Montes, regidora de Cultura.

D'entre els quaranta-quatre treballs presentats, el jurat va decidir atorgar el primer premi a la resident a Palau Solità i Plegaman, Ana Maria Campillo Arrebola per l'obra "Sang i foc". El jurat va valorar-lo per ser un  "relat ben estructurat, fàcil de llegir, manté la tensió literària i alhora ens fa gaudir de metàfores, poesia i imatges suggeridores. Lema ben integrat."  

El segon premi va ser per "La flor del mal", de Josep Rafart Canals, resident a Barcelona, per ser "una obra ben construïda, amb ritme, tensió dramàtica i un punt d’ironia. El vocabulari és ric, els diàlegs funcionen i el lema està ben integrat al relat" .

El tercer premi va recaure en l'obra "Tots dos sabem que ho sabem", de Clara Ibáñez Martí, resident a Barcelona. El jurat va valorar que es "és una història àgil, fresca, original i enganxa ràpid. Manté un bon ritme i el foc i la passió la connecten amb el lema del Certamen."

La temàtica dels treballs presentats havia d'homenatjar Gabriel Ferrater i Soler en la commemoració del centenari del seu naixement. Les propostes havien de sortir de la inspiració dels versos "Acabades les vacances, sí, vaig veure que al meu món algú li havia fet una cara nova. Sang i foc", o contenir-los total o parcialment, del poema "In memoriam. Les dones i els dies.

El jurat, d'aquesta ocasió, estava format per Marina Alcojor, Txell Català, Fina Dantí, Àngel Exojo, Maite Marin i Ramon Vilageliu.

Després de l'entrega de premis, Fina Dantí va presentar als assistents la vida polifacètica de Gabriel Ferrater. Seguidament, va donar pas a Jordi Pagès, artista granollerí, autor de l'exposició "Les dones i els dies" que es podrà visitar a la Biblioteca fins al 30 de maig.  La inauguració de l’exposició va anar acompanyada del recital poètic, a càrrec de Judith Ortiz i Pruden Panadès. Per acabar, Jaume Arnella va donar el punt musical amb el poema "Dits". La vetllada va finalitzar amb les paraules de l'alcalde, Francesc Bonet, que va felicitar els premiats i va agrair la participació de tots els concursants. També va recalcar que aquest certamen s'ha dut a terme ininterrompudament durant 13 anys i va anunciar l'edició del llibre "Recull d'obres guanyadores 2010-21", en la que es poden trobar els relats guanyadors de les 12 edicions anteriors així com la història del Certamen. 


L'endemà, dissabte 7 de maig, es va recuperar la celebració del tradicional sopar literari.

 

Arxivat a: Cultura, General
Persones premiades 2022
13e certamen 01
13e certamen 02
13e certamen 03
13e certamen 04
13e certamen 05
13e certamen 06
13e certamen 07
13e certamen 08
13e certamen 09
13e certamen 10
13e certamen 11