Portada > Actualitat > Notícies > L'alumnat de l'institut recull 978 kg de residus del medi natural de Santa Eulàlia

L'alumnat de l'institut recull 978 kg de residus del medi natural de Santa Eulàlia

11/05/2022

L'Ajuntament i l'IES la Vall del Tenes es van sumar divendres a la iniciativa Let's Clean Up Europe

Divendres passat, uns 240 alumnes de l'IES la Vall del Tenes, acompanyats per personal docent i tècnics de diferents àrees de l'Ajuntament, van recollir deixalles del medi natural de Santa Eulàlia de Ronçana. Organitzats en petits grups i equipats amb guants i bosses reutilitzables, van netejar diversos punts del municipi. Des d'àrees properes a l'institut, com el camp de futbol, el camí de la deixalleria i també zones més allunyades com el caminet de Can Burguès, la Font del Rector i el bosc de Can Naps davant de l'Escola Bressol Municipal L'Alzina. La iniciativa es va dur a terme, un any més en el marc de la iniciativa europea Let's Clean Up Europe.

En total van recollir 978 kg de residus, la major part va ser degut a les troballes de runa, mobiliari i elements metàl·lics de grans dimensions. El conjunt de voluminosos va sumar aproximadament uns 700 kg, que es van afegir als 150 kg d'envasos, 60 kg de paper i cartó i 68 kg de vidre. Amb relació a l'edició anterior, que es van recollir 459 kg de residus, l'augment del volum i pes de la recollida és un resultat agredolç que constata que en el municipi es llencen gran quantitat de residus sense tenir consciència mediambiental.

L'alumnat, a més, va documentar l'activitat fent fotos i vídeos per participar en dues accions. D'una banda, van penjar i geolocalitzar fotografies de deixalles a una app per formar part del "Catalunya CleanUp Challenge". D'altra banda, cada grup crearà un vídeo o un TikTok i el guanyador rebrà un premi i es retransmetrà per Canal SET i per les xarxes socials de l'Ajuntament.

La campanya de l'any 2022, s'ha realitzat entre el 6 i el 8 de maig de 2022, encara que s'han realitzat dues-centes accions en dates anteriors. En l'àmbit català, durant tota la campanya han tingut lloc unes dues-centes accions més que en l'edició passada, en concret 694 accions de neteja, de les quals 400 concentrades entre el 6-8 de maig. Les accions han estat coordinades per l'Agència de Residus de Catalunya i promogudes per administracions públiques, associacions, centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i el conjunt de la ciutadania. La 8a edició del Let's Clean Up Europe pretén sensibilitzar la ciutadania sobre l'abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el comportament de la població a través de l'organització d'accions de neteja voluntària en espais naturals, com ara boscos, platges, rius o rieres. Enguany, la gran implicació dels centres educatius ha estat també significativa: en total, 316 i unes 159 accions entre el 6-8 de maig.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, hi ha un compromís ferm amb aquestes campanyes. Es van iniciar recollides dirigides a la ciutadania en general el 2016 i 2017, i des del 2019 s’han adreçat a l’alumnat de l’IES Vall del Tenes, sent des de llavors un èxit de recol·lecta i també conscienciació de la joventut del municipi.

Arxivat a: Educació, Medi Ambient, General
Primers d'ESO - IES Vall del Tenes
Lets Clean Up Europe - Bosc
Lets Clean Up Europe - Grup
Lets Clean Up Europe - Grup 2
Lets Clean Up Europe - Grup 4
Lets Clean Up Europe - Grup primers