Portada > Actualitat > Notícies > L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de La Vall del Tenes vota les millores a dur a terme amb els 2000 € del procés participatiu

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de La Vall del Tenes vota les millores a dur a terme amb els 2000 € del procés participatiu

12/05/2022

Amb els pressupostos participatius es millorarà el pati i es comprarà material esportiu

A través del projecte "Aprenem dels Pressupostos Participatius", l'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'Institut La Vall del Tenes ha votat les dues propostes a les quals es destinaran els 2.000 € aportats pel servei de joventut. 

D'entre les 17 propostes presentades i treballades per l'alumnat, s'ha decidit invertir el pressupost de 1.500 € en la millora del pati amb la construcció d'una zona per relaxar-se, un chill-out amb taules, pèrgola i arbrat. Aquesta proposta ha rebut 1284 punts. La tercera proposta més votada, amb 1213 punts, ha estat per comprar material esportiu com pilotes futbol i bàsquet, entre d'altres, amb un pressupost de  500 €.

Tot i que la proposta més votada hagi estat la instal·lació d'una màquina de vending amb un pressupost de 1.000 €, aquesta responia a la demanda de recuperar els esmorzars a l'hora del pati i des de la direcció del centre ja s'està actuant per retornar a aquesta normalitat després de les restriccions per la Covid-19. A pocs punts han quedat altres propostes com la instal·lació de taquilles als passadissos, la millora dels lavabos i de les aules.

Aquest procés participatiu ha buscat educar a l’alumnat de primer cicle d’ESO en els valors de la democràcia i la participació, fomentant competències relacionades com són el pensament crític, el compromís ètic, la comunicació i la gestió de les emocions.

El procés continua en marxa per tal d’implementar els resultats abans de finalitzar l’any. Per això, des de La Taka es fomentarà la participació de voluntaris i voluntàries que es vulguin implicar en l’organització de les activitats. La valoració que es fa des del servei és molt positiva, a l’espera de concloure un procés participatiu que ha implicat a més de 200 alumnes.

Arxivat a: General, Joventut
Minipressupostos 2022
tots els resultats: minipressupostos 2022