Portada > Actualitat > Notícies > La 8a Festa del Pagès es comença a preparar a Alcampell (Osca)

La 8a Festa del Pagès es comença a preparar a Alcampell (Osca)

17/05/2022

El passat dissabte 14 de maig, una cinquantena de pagesos de Santa Eulàlia van ser convidats a Alcampell

Aquest dissabte 14 de maig, el municipi aragonès Alcampell, va rebre la visita d’una cinquantena de pagesos de Santa Eulàlia. Cèlia Boter i Jaume Facerías, col·laboradors habituals de la Festa del Pagès, van voler convidar a la pagesia de Santa Eulàlia per mostrar-los el municipi i les Cases-Museu. Van ser rebuts per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alcampell, Pilar Pena Peralt, qui va acompanyar al grup en la visita del poble i va obsequiar l’Ajuntament amb dos exemplars del llibre Estudi i interpretació de les cabanes de volta de la Llitera de Laia Brualla Piulats. L’Ajuntament va fer entrega a la regidora, del llibre d’El Patrimoni històric de Santa Eulàlia.

A més a més, Boter i Facerías, van obrir les cases museu, El Cau i El Niu, per mostrar-los les dues cases particulars on han exposat, minuciosament, tota mena d’objectes, majoritàriament de temàtica agrària. També altres col·lecionables com estampetes i cromos, claus, màquines de fotografiar i estris de la vida diària. La majoria dels objectes, datats des de 1900 en endavant, han estat disposats a la casa en habitacions perfectament decorades segons l’època.

A l’excursió també hi van assistir Mònica Pons, regidora de Salut i Gent gran, i Manel Imedio, regidor de Promoció econòmica i Festes. Des de la regidoria de Promoció Econòmica es valora molt positivament la sortida perquè va afavorir a continuar lligant vincles amb la pagesia i per treballar conjuntament amb la propera edició de la Festa del Pagès.

La Festa del Pagès vol recuperar cada any les feines de camp, alguna d’elles encara presents, com llaurar i aplanar (2013), segar i batre (2014), la verema (2015), la mongeta del ganxet (2016), la matança del porc (2017-2019) i l’oli (2018). Després d’una interrupció de dos anys, aquest 2022 es recupera l’edició dedicada a l’avellana. La primera activitat consistent en la feina d’estrenyar, treure la branca seca de l’avellaner, ja es va dur a terme el 2020. Es preveu que el final de festa sigui a partir de la segona quinzena de setembre, amb la recollida de l’avellana.

Des de l’Ajuntament, agraïm l’acollida de Cèlia Boter i Jaume Facerías per dur a terme aquesta trobada.

Arxivat a: General, Gent Gran, Promoció Econòmica
Visita Alcampell
Cèlia Boter i Jaume Facerías