Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova, per unanimitat, la moció de suport a l’Institut la Vall del Tenes per a la creació d’un nou Cicle Formatiu i la incorporació del Batxillerat Artístic

El Ple aprova, per unanimitat, la moció de suport a l’Institut la Vall del Tenes per a la creació d’un nou Cicle Formatiu i la incorporació del Batxillerat Artístic

30/05/2022

També s’aprova el calendari de Festes Locals de Santa Eulàlia per l’any 2023

En el Ple del passat dijous es va presentar de manera conjunta i consensuada entre tots els grups de l’arc municipal la moció de suport a l’Institut La Vall del Tenes per a la creació d’un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència i la incorporació del Batxillerat Artístic, per al pròxim curs escolar. Ana Arrieta, regidora d’Educació, va explicar les gestions efectuades amb el Departament d’Educació, i també els vincles i entitats que s’han manifestat a favor d’aquesta petició. Igualment, es va mencionar l’interès dels potencials estudiants d’aquestes formacions. També la viabilitat de l’Institut, pel què fa a l’espai i despesa econòmica per poder suportar la demanda sense complicacions. Un altre argument que valida la demanda és la dependència que suposa als joves respecte els familiars per poder arribar a altres centres per accedir als estudis esmentats. Ara com ara, i havent estat rebutjada la petició per part del Departament, i amb tots els vots a favor, s’aprova continuar donant suport a l’Institut la Vall del Tenes en la petició, reclamar al Departament d’Educació que reconsiderin la resposta, instar el Govern de la Generalitat de Catalunya la continuïtat del desplegament de formació professional de qualitat al territori, així com dels estudis artístics i donar suport a la reclamació feta per part de la comunitat educativa de l’Institut la Vall del Tenes al Departament d’Educació del passat 4 d’abril del 2022.

Entorn de la moció presentada i aprovada per unanimitat, el regidor d’Independents-ERC, Arnau Queralt, va voler afegir la necessitat de crear demanda d’aquests estudis al municipi i poblacions veïnes; i alhora va reclamar una concreció rigorosa de les dades dels potencials estudiants de les dues línies educatives. Per part de Susana Barroso, regidora de C’s, va compartir la indignació i desaprovació de la negativa del Departament d’Educació en aquesta petició. El regidor de SER-CP, Abraham Requena, va criticar el desconeixement d’alguns detalls entorn d’aquesta moció i va reclamar la inversió en desplaçament, que afavoriria que el Departament d’Educació es postulés favorablement a ampliar els estudis sol·licitats.

L’alcalde, Francesc Bonet, va afegir la problemàtica que tenen l’alumnat de Santa Eulàlia d’accedir al Batxillerat Artístic, ja que en general ja existeix una demanda superior a les places que es posen a disposició. Aquest fet desafavoreix doblement als santaeulaliencs si no s’incorpora aquest estudi a l’Institut La Vall del Tenes, perquè en altres municipis, aquests alumnes obtenen menys puntuació en el barem per aconseguir plaça.

Dijous també es va aprovar per unanimitat el calendari de Festes Locals de Santa Eulàlia per l’any 2023, que s’estableixen pel dijous 28 de juliol i el dilluns dia 11 de desembre, coincidint amb el divendres de Festa Major d’estiu i amb l’endemà de la patrona municipal, Santa Eulàlia de Mèrida, respectivament.

Com a temes diversos, les regidories d’Educació i Esports van compartir el següent: Ana Arrieta, va fer esment de la petició de diverses famílies d’educació primària i infantil, per poder accedir a l’escolarització en jornada continuada, amb resposta negativa pel departament d’Educació tot i tenir un resultat superior al 80% en les votacions efectuades. Arrieta va fer menció d’aquesta petició per sol·licitud de les comissions educatives. En matèria d’Esports, les instal·lacions de Pinedes del Castellet ja tenen adjudicataris. Pol Guerra, regidor d’Esports, va explicar en el Ple les inversions que s’han dut a terme per a posar les infraestructures al dia; maquinària de la piscina, tasques de jardineria i pintat de l’edifici, entre d’altres actuacions. Guerra posa de relleu que en aquesta licitació s’ha volgut alliberar als licitadors de la gestió de les tasques de manteniment, donat a la gran càrrega i dimensions de l’espai. La previsió d’obertura de la piscina s’espera pel 24 de juny i la temporada s’allargarà, com és de costum, fins l’11 de setembre.

En el torn de precs i preguntes els grups de l’oposició van adreçar consultes sobre la reobertura del Paradís Park, l’ocupació de l’edifici de carretera de Barcelona i la neteja dels edificis de les escoles. El grup de l’oposició, SER-CP, va afegir preguntes entorn del pas semafòric.

Podeu veure el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia.

Arxivat a: Alcaldia, Educació, Esports, Festes
notícia post ple maig

Arxius adjunts