Portada > Actualitat > Notícies > Què i per què es celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+?

Què i per què es celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+?

28/06/2022

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana se suma un any més amb diverses accions per visualitzar i normalitzar els col·lectius LGTBI+

L'origen de la celebració de l'Orgull LGBTI+ el 28 de juny neix a la ciutat de Nova York l'any 1969. Aquell dia, la policia de la ciutat va fer una batuda al bar Stonewall Inn, conegut per ser freqüentat per persones del col·lectiu. En un intent d'arrestar a diversos dels presents, la multitud va començar una baralla amb els agents de policia, que van acabar refugiats dins el bar. A fora, cada vegada més persones s'anaven concentrant per protestar contra les actuacions policials en una manifestació que duraria 3 dies. La ràbia contra la manera com la policia havia tractat les persones del col·lectiu durant dècades sortia a la superfície.

Aquells fets i l'evidència que la celebració encara és vigent i necessària, l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana s'adhereix al manifest de la Generalitat, Declaració institucional del 28 de juny de 2022, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, adjunt en aquesta notícia. El manifest defensa els drets de les persones LGBTI+, part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i a viure lliures de discriminacions i de violències: cis, trans* o no-binàries i sigui quina sigui l'orientació sexual. En aquest marc, l'Ajuntament s'adreça al municipi i interpel·la als ciutadans per conèixer quins són els motius de cada u per a celebrar un any més aquesta reivindicació.

Paral·lelament a la consulta, s'han dut a terme accions per visualitzar els colors de l'arc de Sant Martí: s'ha repintat el pas de vianants de davant de l'Ajuntament i el banc de Can Burguès, i també s'han pintat quatre bancs del municipi: dos a l'Escola Ronçana i dos a l'Escola La Sagrera. La bandera reivindicativa oneja en els equipaments del municipi i en el consistori hi és penjada ininterrompudament des de juny de 2021.

Un any més, en la segona edició del SERSONA FEST, s'ha convidat al grup Las Bajas Pasiones amb Edu Libra, Dani Vera Trusty i Toni Bello Taboo, trio de Barcelona que s'ha convertit en un referent de la música LGTBIQ+. 

 

 

Arxivat a: General, Polítiques de Gènere
amb orgull lgtbi 2022
Bancs de Santa Eulàlia es pinten amb l'arc de Sant Martí
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 1
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 2
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 3
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 4
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 5
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 6
Què i perquè es celebra l'Orgull LGBTI+ 7

Arxius adjunts