Portada > Actualitat > Notícies > Es manté actiu el nivell 3 del Pla Alfa a Santa Eulàlia de Ronçana per l'elevat risc d'incendi

Es manté actiu el nivell 3 del Pla Alfa a Santa Eulàlia de Ronçana per l'elevat risc d'incendi

21/07/2022

L'alerta estarà vigent almenys fins dimarts 26 de juliol a mitjanit.

Santa Eulàlia es troba entre els 25 municipis de la comarca on és actiu el nivell 3 del Pla Alfa, juntament amb Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Cardedeu, Gualba, la Garriga, la Roca del Vallès, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars, el Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès. Podeu consultar adjunt en aquesta notícia tots els municipis de Catalunya que es troben en aquest nivell.

L'alerta per l'elevat risc d'incendi estarà vigent almenys fins dimarts 26 de juliol a mitjanit. 

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos. Podeu consultar l'actualització del mapa de nivell del pla alfa en aquest enllaç

Mesures relacionades amb l’activació del Pla Alfa 3

  • Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega d’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, etc) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Des de l'Ajuntament es fa una crida a la prudència i es demana a la població extremar les precaucions.

 

Arxivat a: General, Medi Ambient, Salut, Atenció a la ciutadania
Pla alfa 3 risc d'incendi 2022
Mapa pla alfa 21 de juliol 2022

Arxius adjunts