Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia amplia el servei de transport escolar a partir d'aquest curs

L’Ajuntament de Santa Eulàlia amplia el servei de transport escolar a partir d'aquest curs

25/08/2022

L'alumnat disposarà de 45 places més per a l’Institut i es maximitzarà amb un 75% el bus de l’Escola Ronçana que també donarà servei a l'Escola la Sagrera

Aquest setembre Santa Eulàlia ampliarà el servei de transport escolar, tant el de primària com el de secundària i batxillerat. Aquesta ampliació es farà efectiva com a resposta que va donar a l’enquesta adreçada a les famílies en la que quedava palès que hi havia molts casos de necessitat del servei. Certament, les AFAs i l’AMPA dels tres centres del poble havien fet peticions d’augment en més d’una ocasió.

La nova mesura va tenir llum verda el passat Ple del mes de juliol a través de l’aprovació, per unanimitat, de la modificació de crèdit per suplementar les noves línies de transport escolar. El regidor de mobilitat, Jordi Carreras, va exposar el cas de les peticions rebudes de diverses famílies que s’havien quedat sense servei per motius diversos i que, donada la demanda, “s’ha optat per ampliar el servei a l’IES la Vall del Tenes i l’escola La Sagrera”. El cost extra de 22.500 € per l’ampliació s’obtindrà de dues partides del mateix pressupost de mobilitat inutilitzades. 

Pel que fa al transport a l’institut, a partir del curs vinent es realitzarà una nova ruta per poder donar servei a l’alumnat que es queda en llista d’espera. El nou recorregut permetrà facilitar el transport a barris on fins ara no arribava el bus. A més a més, per poder donar cabuda a tota la demanda s’ampliarà de 60 a 105 places.

Pel que fa al transport de primària, s’estendrà la ruta de la línia per fer-la arribar fins a l’Escola La Sagrera. La idea és poder abastir amb la mateixa línia el servei a les dues escoles, i així, amb més infants, poder-ne garantir la continuïtat. A més s’afegirà una nova parada a la zona del Rieral. Amb tot s’ha planificat un recorregut que començarà pels volts de les vuit i arribarà a l’Escola La Sagrera a tres quarts de nou, després anirà a l’Escola Ronçana on acabarà la ruta a les nou. A la tarda, el bus sortirà a dos de cinc de la Sagrera, passarà per la Ronçana a tres quarts de cinc i farà el recorregut a cadascuna de les parades.

Per a fer ús d’aquest servei cal enviar una sol·licitud d’alta al Consell Comarcal. Actualment, s’estan acceptant les darreres sol·licituds. Les parades que efectuarà, així com els horaris detallats dependran de les peticions que tingui el transport escolar. Igualment, es posarà a disposició una aplicació de mòbil que indicarà en temps real la posició, així com el moment en què els infants pugen o baixen.

 

Parades provisionals previstes pel transport escolar de l’institut:

 • Línia 1
 • Avinguda Bonaire – Aragó
 • Sant Isidre - Canigó
 • Cirerer – Figuera
 • Girona - Lleida
 • Girona – Bertí
 • Font Canaletes – Font del Gat
 • Carretera de la Sagrera – Ajuntament (parada bus) parada nova
 • Mestre Joan Batlle – València (parada bus) parada nova
 • Primavera – Oriol parada nova
 • Piscines – Estiu parada nova
 • Línia 2
 • Camí de Caldes – Ctra. Terrassa a Mataró (parada bus)
 • Camí de Caldes – Masroig (parada bus)
 • Camí de Caldes – Camí de can Vidal (parada bus)
 • Ctra. Barcelona – Pompeu Fabra – La Sala (parada bus)
 • Ctra. Barcelona – Camí de can Torras (parada bus)

Parades provisionals previstes pel transport escolar de primària:

 • Camí de Caldes – Valls (parada bus)
 • Camí de Caldes – Camí de can Vidal (parada bus)
 • Avinguda Bonaire – Aragó
 • Cirerer – Figuera
 •  Llimoner – Camí Canovelles
 • Girona – camí Can Valls
 • Font Canaletes – Font del Gat
 • Carretera de Barcelona – La Sala (parada bus) parada nova

 

El Consell Comarcal és l’organisme responsable de la gestió del transport escolar. El cost del servei, 240 € per a tot el curs, es fa efectiu en dues fraccions i una part del cost total, ja que tant l’Ajuntament com la Generalitat i el Consell Comarcal en financen la major part.

Des dels equips de mobilitat i educació de l’Ajuntament es vol fomentar l’autonomia dels infants, facilitar la conciliació laboral de les famílies i dur a terme accions de millora de la mobilitat, el medi ambient i la seguretat viària als entorns escolars.

Podeu trobar més informació sobre el transport escolar al web del Consell Comarcal.

Arxivat a: Educació, General, Joventut, Mobilitat
Transport escolar 2022