Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia organitza diferents activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat 2022

Santa Eulàlia organitza diferents activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat 2022

16/09/2022

L'hora del conte sostenible, una pedalada, tallers d'skate i una xerrada per resoldre tots els dubtes sobre el vehicle elèctric

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Santa Eulàlia s'ha volgut sumar aquest any també en la celebració que porta per lema “combina i mou-te" i que també inclou el Dia Europeu sense cotxes.

Per a poder motivar i conscienciar l'estimulació del canvi de comportament ciutadà en relació a la protecció de l'aire, l'ús del tranports públics i/o sostenibles, des de les regidories de Medi Ambient i Cultura han organitzat les següents activitats: 

- La primera activitat, el dimarts 20 de setembre, L'hora del conte, tindrà una temàtica mediambiental. L'artista Teia Moner s'erà l'encarregada d'explicar "Contes de gel". Cal inscripció prèvia a enllaç de la Biblioteca. Activitat recomanada a partir de 3 anys.

- En motiu del Dia Europeu sense cotxes, dijous 22 de setembre, es realitzaran dues activitats. Davant de les escoles, de 16 a 17.30 h, podreu assistir al taller d'skate i patinet per a les famílies

- Al vespre, a les 19 h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, podreu assistir a la xerrada col·loqui "Tot el que cal saber sobre el vehicle elèctric" per resoldre dubtes i conèixer les darreres novetats. L'expert en mobilitat elèctrica, Patrick Renau, donarà resposta a les preguntes més freqüents que tingueu, per exemple: Què he de mirar per escollir un VE?, on puc carregar-lo?, és molt car?, És millor un elèctric o un híbrid?, Existeixen ajudes?, el puc endollar a casa?... A més a més, al final de la ponència podreu observar alguns vehicles elèctrics del mateix ponent, de l'Ajuntament i dels assistents. Totes les persones que tinguin un vehicle elèctric i el vulguin ensenyar als veïns i veïnes del municipi poden acostar-se a la Fàbrica. S'aconsella als interessats en la xerrada a inscriure's prèviament a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

- Finament, el dissabte 8 d'octubre, dins les Jornades Europees del Patrimoni i contra el Canvi Climàtic, i amb la col·laboració del Club Ciclista Vall del Tenes,  tindrà lloc la Pedalada pel patrimoni i el canvi climàtic. Aquesta ruta amb Bicicleta vol donar a conèixer l'aprofitament de l’aigua: recs, rescloses, basses, molins fariners i pous que hi ha a Santa Eulàlia.

 

Talls de carrers amb motiu del Dia Europeu sense cotxes

- Tall dels carrers Forn i Sant Francesc de Paula, davant de l’Escola Ronçana, de 8 a 18 h
- Tall del Camí del Serrat, entre els carrers Salve Regina i Ponent, davant de l’Escola La Sagrera i l’Escola bressol L’Alzina, de 15.30 a 18 h

 

Us convidem a acompanyar-nos un any més amb el compromís en la promoció de la mobilitat sostenible i segura.

 

Arxivat a: Cultura, Esports, General, Medi Ambient, Mobilitat
sem 2022 notícia
SEM 2022
SEM 2022 totes les activitats
Hora del conte setembre 22
xerrada VE SEM 2022
SEM 2022 dia sense cotxes
Pedalada Jornades Europees de Patrimoni 2022