Portada > Actualitat > Notícies > L'avellana protagonitza la 8a edició de la Festa del Pagès de Santa Eulàlia

L'avellana protagonitza la 8a edició de la Festa del Pagès de Santa Eulàlia

19/09/2022

Can Burguès va acollir la fira, que va aplegar més de 200 persones

La 8a edició de la Festa del Pagès de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrada aquest diumenge 18 de setembre al matí, va estar dedicada a la recollida de l'avellana. Unes 200 persones, a banda dels infants, van assistir a la jornada, organitzada per l'Ajuntament a la finca de Can Burguès. Tant l'organització com participants i pagesos van fer una valoració molt positiva de la jornada, la qual s'havia de celebrar abans de la pandèmia i no s'ha pogut fer fins ara, tot i que no ha estat un bon any de collita per les elevades temperatures i les recents tempestes.

El conreu de l'avellana compta amb una seixantena d'hectàrees al municipi, situant-lo com el poble de la demarcació de Barcelona amb l'extensió més gran d'avellaners. La Festa del Pagès va comptar amb una passejada amb tractor pels camps de la finca de Can Burguès i amb explicacions de les diferents varietats d'avellana, seca i de regadiu. Alhora, les persones assistents van poder conèixer com ha canviat amb el temps la manera de recollir-les i com la introducció de la maquinària va suposar un gran canvi pels agricultors, qui van advertir de l'amenaça que suposa el canvi climàtic per aquest cultiu, ja que l'avellaner necessita temperatures moderades i una humitat relativament elevada.

El Teatre Nacional del Tenes (TNT) va oferir una representació de l'origen de l'avellana a Santa Eulàlia, amb l'obra "A fer pelluc", acompanyats del grup musical Sí Senyor. Per cloure la jornada, tota la família va poder participar al concurs per recollir avellanes. Durant tot el matí hi va haver servei de bar amb la food truck El Rovell de l'Ou.

Arxivat a: Promoció Econòmica
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022
Festa del Pagès 2022