Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament elabora un projecte per instal·lar un pas semafòric a la cruïlla de la C-1415b

L'Ajuntament elabora un projecte per instal·lar un pas semafòric a la cruïlla de la C-1415b

18/10/2022

L'obra està subjecta a la concessió d'una subvenció de gairebé 150.000 euros del Servei Català de Trànsit

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha demanat al Servei Català de Trànsit una subvenció per instal·lar un semàfor a la cruïlla de la Carretera de Terrassa a Mataró, la C-1415b, amb el Camí de Caldes.

El projecte contempla millorar la seguretat viària en aquesta intersecció, davant del Supermercat Eva, sobretot per als vianants que vulguin creuar la carretera. L'actuació millorarà l'accessibilitat dels itineraris per a vianants, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda, i dotarà la cruïlla d'una configuració més amable, reconvertint l'espai i fent-lo més sostenible i accessible. El projecte ha estat redactat per un equip expert en via pública i amb experiència en projectes d'aquest tipus, de manera que contempla els paràmetres requerits per a la seva aprovació.

El cost del projecte i l'obra ascendeix a 149.819,85 euros. El govern espera que, en cas d'obtenir la subvenció, aquesta cobreixi gairebé la totalitat de l'import.

La proposta contempla limitar la velocitat a 30km/h en aquest tram i implantar un pas de vianants semaforitzat activat per polsador i amb senyal acústica, a més d'un nou fanal sobre el pas de vianants i noves bandes sonores transversals a la carretera avisant als vehicles de la presència del pas. Les zones d'espera es protegiran amb baranes i es proposa que tingui dos trams amb un refugi intermig. El tram del tronc de la carretera es col·locaria a nivell, mentre que el tram del vial lateral serà elevat per salvar el desnivell existent. La parada de bus interurbana quedarà, doncs, a 70 metres. Alhora, planteja l'ampliació de la vorera nord del Camí de Caldes protegida amb una barana.

Arxivat a: General, Mobilitat, Obres i Serveis, Urbanisme
Projecte pas semafòric
Projecte pas semafòric