Portada > Actualitat > Notícies > Aquest dilluns es va realitzar el primer tractament fungicida a la pineda de davant l'Escola Ronçana

Aquest dilluns es va realitzar el primer tractament fungicida a la pineda de davant l'Escola Ronçana

02/11/2022

L'actuació s'ha fet coincidint amb el festiu de les escoles

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, després de rebre els informes tècnics corresponents, s'ha vist obligat a tractar una quarantena de pins ubicats en sòl urbà públic afectats pel fong Diplodia arran de la pedregada del passat 21 d'agost. Aquest fong ha entrat per les ferides provocades per la pedra als brots i a les branques petites i, amb les condicions d'humitat i relativa fresca a la nit, ha afectat una sèrie d'arbres que ja estaven molt malmesos per la sequera d'enguany.

La propagació del fong va ser molt ràpida i va afectar 14 arbres que no s'han pogut salvar i s'hauran de tallar: és el cas del bosquet de l'Escola Ronçana, ja que aquests tenen el 70% de la capçada morta. La resta dels pins del bosquet han rebut un primer tractament amb fungicida i insecticida dilluns 31 de novembre. Aquesta actuació s'ha dut a terme aprofitant el festiu de les escoles. Es tornarà a aplicar el tractament d'aquí a dues setmanes, s'aplicarà el tractament a les capçades amb aerosol, amb l'objectiu de disminuir la possibilitat que el fong els ataqui i que el Tomicus s'hi acosti volant.

A nivell particular, els propietaris de pins en sòl no urbanitzable poden tallar i retirar la llenya i brancada del bosc per evitar que el Tomicus hi entri aprofitant la fusta morta. Pel que fa al sòl urbà, els particulars poden tallar els pins si l'afectació és molt greu o bé tractar-los si l'afectació és del 50% o menys de la capçada, amb els productes fitosanitaris adients. Les empreses de jardineria del municipi estan informats de la situació i disposen dels tractaments permesos.

Des de l'Ajuntament es treballa intensament per poder salvar el màxim possible d'exemplars i controlar la plaga.

Arxivat a: Atenció a la ciutadania, General, Medi Ambient
Fong pins
Fong pins
Fong pins