Portada > Actualitat > Notícies > Finalitza la campanya per a la tinença responsable d'animals de companyia a Santa Eulàlia

Finalitza la campanya per a la tinença responsable d'animals de companyia a Santa Eulàlia

17/11/2022

S’han repartit més de 400 exemplars d‘ampolles per netejar l’orina i es preveu duplicar les papereres per excrements al municipi al 2023

L’Ajuntament de Santa Eulàlia ha dut a terme durant el mes d’octubre la campanya "Si tu te'n preocupes, ho farà bé” per sensibilitzar i promoure actituds cíviques  en la tinença d’animals de companyia.

Al llarg de les setmanes s’ha incidit sobre quatre aspectes imprescindibles:  la correcta identificació dels animals, la neteja de la via pública, la convivència i els passejos amb els gossos lligats. La Regidoria de Medi Ambient ha comptat amb l’ajuda de Protecció Civil per fer difusió d’aquests aspectes i entre l’OAC i Protecció Civil ja s’han repartit més de 400 ampolles destinades a la neteja de l’orina dels animals i també bosses compostables pels excrements. L’Ajuntament seguirà repartint el material a l’OAC i també el 10 de desembre a la Fira de Nadal.

La campanya també ha volgut informar sobre l’obligatorietat de censar i xipar els animals. Per aquest motiu l’Ajuntament subvenciona amb el 40% del cost del xip. El dissabte 26 de novembre es durà a terme el xipat a Can Rajoler. Les persones interessades encara poden enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar a l'Ajuntament (93 844 80 25), indicant el número de cartilla de l'animal, i així beneficiar-se d’aquest preu reduït.

Finalment, s’han recollit molts missatges amb la petició d’augmentar les papereres al municipi. És per aquest motiu que l’Ajuntament preveurà en el pressupost del 2023 duplicar-ne la instal·lació a zones properes als parcs o espais habituals de passeig. Paral·lelament, l'Ajuntament està estudiant la disposició d'àrees senyalitzades on els animals puguin anar deslligats.

Arxivat a: Atenció a la ciutadania, General, Medi Ambient, Salut
papereres excrements