Portada > Actualitat > Notícies > La restauració fluvial a Santa Eulàlia, exemple a la Jornada sobre "Recuperació de trams urbans de rius"

La restauració fluvial a Santa Eulàlia, exemple a la Jornada sobre "Recuperació de trams urbans de rius"

17/11/2022

El Consorci Besòs Tordera va presentar el cas pràctic dels treballs al municipi després dels forts aiguats de 1994

Amb motiu de la jornada "Recuperació de trams urbans de rius", celebrada aquest dimarts a Barcelona, Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera, va exposar el cas pràctic de la important restauració fluvial que es va dur a terme a Santa Eulàlia de Ronçana i com aquesta va canviar la percepció que la ciutadania tenia del riu després dels forts aiguats de 1994. Isnard va explicar les actuacions relacionades amb la restauració fluvial a la conca del Besòs i la gestió que se'n va fer.

Podeu veure la intervenció de Manel Isnard en aquest vídeo (a partir del minut 1:58:22).

La jornada estava organitzada per ADECAGUA (Asociación para la Defensa de la Calidad de las Aguas), l'Associació i Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i CIREF (Centro Ibérico de Restauración Fluvial). Durant el dia es va exposar la Estrategia Nacional de Restauración de Ríos (ENRR), criteris tècnics i aspectes administratius i financers a tenir en compte, així com diferents casos pràctics d'actuacions.

Molts rius presenten greus alteracions de les funcionalitats naturals i la seva recuperació s'ha convertit, a més d'una exigència normativa, en una qüestió cada vegada més assumida per la societat. Aquest fet cobra una especial rellevància als trams urbans on les condicions són marcadament diferents dels trams més naturals i poc pressionats. així, en aquests entorns s'ha de tenir molt en compte aspectes ambientals, socials, paisatgístics, lúdics i, molt freqüentment, de gestió del risc d'inundacions. Davant d'aquest escenari, les diverses administracions a nivell europeu, estatal, autonòmic i local estan marcant estratègies i prenent decisions per tal de revertir la situació i anar recuperant aquests trams.

 

Foto: Consorci Besòs Tordera

 

Arxivat a: Medi Ambient
Manel Isnard