Portada > Actualitat > Notícies > Comença la segona fase de les obres d'adequació de la Font del Rieral

Comença la segona fase de les obres d'adequació de la Font del Rieral

18/11/2022

Es condicionaran els paviments, les parets i les bigues i estructures de fusta de l'equipament destinat als joves

Aquesta setmana han començat les obres de l’interior de l'edifici de la Font del Rieral. Aquesta segona fase s’inicia després que l'equip tècnic de l'Ajuntament estudiés les necessitats del que serà l'espai per a joves, l'opció més votada al procés participatiu per decidir l'ús de l'equipament.

La reforma de l’interior consistirà a adequar els terres dels diferents espais i alhora la millora de les parets. Tant els paviments com els paraments verticals van quedar malmesos per l’entrada d’aigua i s’estan desfent. Per condicionar l’espai s’alçaran blocs de terra comprimida amb morter de calç especial per aquest tipus d’afectacions.

Es procedirà també a la millora de les estructures de fusta, com les bigues, i tots els elements d’aquest material que hi ha a l’equipament. Es poliran i s’aplicarà vernís a les superfícies per protegir-les de la humitat i fer-les més resistents a l’aire i a l’aïllament en general.

El nou ús de l’equipament requereix un espai d’àgora on fer concerts i activitats polivalents a l’aire lliure. Per aquest motiu es retirarà la vegetació que es troba al pati interior i es pavimentarà l’espai. Igualment aquesta zona conservarà zones enjardinades. L’equipament distingirà dues zones per activitats de diferents índoles. Una més enfocada a l’estudi i una altra per l’entreteniment. La primera reunirà dos despatxs, un dels quals serà l’actual Punt Jove – La Taka, una sala de reunions, sales d’estudi amb ordinadors, grupals i individuals. L’altra zona inclourà una sala polivalent, sales de joc, un buc d’assaig, sales de multiús i espais de relació. L’espai també disposarà de banys adaptats, una cuina i magatzem.

L'Ajuntament de Santa Eulàlia va aprovar l'adjudicació de les obres, fase 2, a l’empresa Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles (GEOSS), i la direcció de l’obra així com la coordinació de Seguretat i Salut la gestionarà l’arquitecte, Albert Esteva. L'import d'adjudicació és de 396.850,27 euros, IVA inclòs; i la durada prevista és de 6 mesos.

Podeu fer un recorregut per l’edifici a través d’aquest vídeo. S'inicia a l'entrada del pati central, situada a la cantonada dels carrers Lluís Companys i Josep Tarradellas, i el recorregut de l'interior comença a l'espai multiús i tota l'ala esquerra de l'edifici (cuina, lavabos, despatxos, etc.). Més endavant, passant per l'entrada i el vestíbul, el vídeo recorre les sis sales hexagonals de l'ala dreta de la Font del Rieral. 

Arxivat a: Atenció a la ciutadania, General, Obres i Serveis
2a fase Font del Rieral
2a fase Font del Rieral
2a fase Font del Rieral
2a fase Font del Rieral
2a fase Font del Rieral