Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament s'uneix a la declaració institucional del 25N

L'Ajuntament s'uneix a la declaració institucional del 25N

25/11/2022

El Ple també es va adherir al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana d'aquest dijous, 24 de novembre, es va sumar a la declaració institucional del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, va fer un repàs a diferents dades relacionades amb la violència cap a les dones i va llegir el Manifest en nom de tots els grups polítics.

També es portava a votació l'adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, punt aprovat per unanimitat. Així, l'Ajuntament adopta el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en un 55% per al 2030, a ser neutres en emissions al 2050 i a esdevenir més resilients als impactes del canvi climàtic mitjançant la creació de plans d'acció.

El regidor a l'oposició per Independents-ERC, Arnau Queralt, va demanar quina seria l'avaluació d'aquest pla d'acció previst i va reclamar compromís per part de tots els membres de l'Ajuntament. El regidor de SER-CP, Abraham Requena, també va apel·lar al compromís i va demanar "una política transversal, no només en mesures concretes". En resposta, l'alcalde Francesc Bonet va assegurar que es consensuarà el pla i es procurarà incloure-hi més participants. Bonet també va explicar que el darrer Pacte era de 2009, amb l'objectiu de preveure el canvi climàtic, i aquest és per revertir-ne els seus efectes.

El Ple també va aprovar l'Addenda 2023 al conveni de desplegament de l'atribució de l'exercici de la competència de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana de gestió de residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió dels del Vallès Oriental. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Poble Unit, Independents-ERC i SER-CP, i l'abstenció de Ciutadans.

Podeu visualitzar el Ple complet a la plataforma de vídeoacta i al canal de Youtube de l'Ajuntament.

Arxivat a: General, Medi Ambient, Polítiques de Gènere
Ple novembre