Portada > Actualitat > Notícies > Els agricultors poden tornar a cremar restes vegetals sense autorització excepcional

Els agricultors poden tornar a cremar restes vegetals sense autorització excepcional

02/01/2023

A partir d'avui, 2 de gener de 2023, i fins el 14 de març, les petites explotacions han de comunicar la crema a través del web de la Generalitat

A partir d'avui, les petites explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles poden tornar a cremar els residus vegetals que es generin a l'entorn agrari i silvícola, sempre i quan ho comuniquin amb antelació. Els agricultors han de complir amb la normativa de prevenció d'incendis, per tant, a partir d'avui i fins al 14 de març han de comunicar la crema de restes vegetals a través del tràmit que s'ha habilitat a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya. Fora d'aquest període, continuaran prohibides pel risc d'incendi forestal. La norma afecta a totes les explotacions de menys de 50 treballadors o que generin menys de 10 milions d'euros anuals de volum de negoci.

Aquest canvi es produeix per l'entrada en vigor d'una nova llei estatal, la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular. El Congrés espanyol ha deixat sense efecte el punt 27.3 d'aquesta llei, que no permetia la crema de restes agrícoles sense un permís excepcional per raons de caràcter fitosanitari.

Arxivat a: Medi Ambient
Crema restes vegetals