Portada > Actualitat > Notícies > Finalitzen les obres d'eixamplament del pont de Ca l'Unyó

Finalitzen les obres d'eixamplament del pont de Ca l'Unyó

19/01/2023

La carretera uneix Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells del Fai, la qual ara incorpora un itinerari de vianants

La carretera BV-1435 que enllaça Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells del Fai ja compta amb el nou pont sobre el riu Tenes. La Diputació de Barcelona ha finalitzat les obres d'eixamplament del pont de Ca l'Unyó, una actuació que ha comportat una inversió d'1.127.139,63 euros. S'ha col·locat una nova llosa sobre els arcs del pont existent i, d'aquesta manera, s'hi ha pogut incorporar un itinerari de vianants. Amb aquesta actuació, el pont passa a tenir un ample de calçada de sis metres i dos vorals d’un metre d’ample cadascun, juntament amb una vorera d'1,8 metres d’ample útil.

Aquest dimarts, 17 de gener, s'ha realitzat una visita de final de les obres amb el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació, Pere Pons; l'alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, i l'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Josep Galiano, juntament amb l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Pep Moret.

El diputat Pere Pons ha explicat que "és una carretera d'alta mobilitat, en la que s'hi barreja un trànsit de més de 5.000 vehicles diaris amb una itinerància important de persones i ciclistes". Pons ha remarcat que "aquest espai volat als dos marges de la carretera permet la segregació de vehicles i vianants amb garanties de seguretat". Les obres s'han situat "en un entorn singular", segons el diputat, amb la col·locació sobre les pilastres d'uns micropilotatges de la nova llosa de formigó amb voladís, amb un total de 195,85 metres de llarg.

L'objectiu és fer arribar aquest itinerari de vianants a tot Santa Eulàlia, un projecte que consta de tres fases. L'alcalde Francesc Bonet ha destacat que, gràcies a l'actuació, "es guanya en seguretat en la connectivitat entre els dos municipis".

Per la seva banda, Joan Josep Galiano ha afegit que "l'actuació, que era una reclamació històrica de la ciutadania, permet donar continuïtat al passeig fluvial del Tenes amb un nou punt d'entrada situat al final del pont".

Arxivat a: Obres i Serveis, Urbanisme
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó
Pont de Ca l'Unyó