Portada > Actualitat > Notícies > Es posa en marxa el sistema d'alertes al mòbil de Protecció Civil

Es posa en marxa el sistema d'alertes al mòbil de Protecció Civil

16/02/2023

La ciutadania rebrà al mòbil les instruccions per protegir-se en cas d'emergència greu a la seva zona

Des de l'1 de febrer està operatiu el sistema d'alertes de Protecció Civil als telèfons mòbils, el qual permet enviar alertes massives geolocalitzades als dispositius mòbils a totes les persones en zona d'emergència. Es tracta d'un sistema accessible per a tothom, independentment del proveïdor de serveis o del telèfon mòbil, i no suposa cap cost per a l'usuari, ja sigui resident local, visitant o estranger.

Amb aquesta eina es traslladarà a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Es rebran notificacions emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents mitjançant missatges de text. Aquests missatges s'identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text "Alerta de Protecció Civil" o "Alerta presidencial", en funció de la configuració de cada telèfon mòbil, i van acompanyats d'un so fort i estrident, que està predeterminat i no es pot configurar.

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els Android versió 11 o superior i els iOs versió 15.6 o superior. Si no tens activats per defecte els avisos d'emergència, configura el mòbil per rebre'ls seguint el manual del web de Protecció Civil.

Durant el darrer trimestre de 2022 s'han fet proves a totes les comunitats autònomes i es preveu que es facin més proves, que s'anunciaran prèviament, a:

  • Alt Pirineu i Aran i Lleida: 28 de febrer
  • Terres de l'Ebre, Tarragona i Penedès: 12 d'abril
  • Girona i Catalunya Central: 27 d'abril
  • Barcelona: 31 de maig

Es preveu que l’horari de les proves sigui entre les 11 i les 13 h, aproximadament, i hi haurà tres o quatre enviaments a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT.

Per a més informació consulteu la pàgina web de Protecció Civil en aquest enllaç.

Arxivat a: Atenció a la ciutadania, General, Medi Ambient
Alertes Protecció Civil
Alertes Protecció Civil

Arxius adjunts