Portada > Actualitat > Notícies > La dona i l'esport vertebren el Mes de la Dona a Santa Eulàlia pel 8M

La dona i l'esport vertebren el Mes de la Dona a Santa Eulàlia pel 8M

23/02/2023

Hi haurà diverses activitats al llarg de tot el mes de març, amb un acte central el 8M a la tarda a La Fàbrica

Santa Eulàlia de Ronçana se suma a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats i actes de conscienciació, de debat i lúdics, que s'allargaran durant tot el mes de març. És per això que s'ha rebatejat el 8M pel Mes de la Dona. Els actes estan coordinats per la Regidoria de Polítiques de Gènere i compten amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi, així com la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, anima "a participar a les activitats coliderades per entitats i associacions educatives, socioeconòmiques i culturals per fomentar la coeducació, els feminismes i la igualtat al nostre municipi" per fer, entre totes, "que Santa Eulàlia cada dia sigui més feminista i inclusiva".

Dona i esport centren els actes del 8M

Enguany, l'eix temàtic és Dona i Esport. És per això que el 8 de març a La Fàbrica s'inaugurarà una exposició dedicada a diverses esportistes santaeulalienques i a les entitats i clubs esportius del poble que compten amb nenes, noies i dones en els seus equips. Aquesta exposició servirà de presentació per a la posterior taula rodona, on es parlarà i es reflexionarà sobre les seves experiències. Abans de l'activitat, hi haurà una activitat de sensibilització i la lectura del manifest del 8M.

En relació amb l'esport, DonaRun organitza una activitat per activar el cos i l'associació SER Foto també exposarà una mostra de fotografies de la temàtica.

Xerrades, tallers i clubs de lectura

Aquest any s'organitza una nova edició del Taller de Defensa Personal, que tindrà lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de març de 17 a 19 h.

A l'Escola Bressol L'Alzina hi haurà una xerrada i una activitat de contacontes per oferir una perspectiva diferent de les rondalles. Alhora, a les escoles del municipi, a l'Institut i al Centre Ocupacional Apindep s'hi faran tallers i activitats coeducatives sobre referents feministes, dona i món laboral, sexualitats i identitat de gènere.

També hi haurà una xerrada d'autoconeixement, destinada a un públic femení, i el concert del 12è Cicle de Música Clàssica Eulaliana se centrarà en diverses "Heroïnes" de la història. En l'àmbit de l'art, Sant Simple acollirà la 3a edició de les jornades Femmart sobre feminisme i art.

La Biblioteca s'uneix al Mes de Dona amb dos clubs de lectura amb la participació de les escriptores Carlota Gurt i Jenn Díaz i, durant tot el mes, es podrà veure una mostra de llibres en femení.

També Ronçana Comerç Actiu se suma a la iniciativa, amb la col·laboració de l'IES La Vall del Tenes, i els aparadors dels comerços associats es vestiran de lila del 6 al 12 de març.

Servei gratuït de canguratge

Com a novetat d'enguany, s'ofereix un servei gratuït de canguratge per tal de facilitar la conciliació a aquelles famílies que vulguin assistir a les activitats. Cal demanar-ho a través d'aquest formulari en línia com a mínim 3 dies abans de l'acte en qüestió.

 

Adjunt a aquesta notícia hi trobareu el programa complet del Mes de la Dona 2023.

Arxivat a: Polítiques de Gènere
8M
Cartell 8M
Programa 8M
Programa 8M
Programa 8M
Programa 8M
Programa 8M
Programa 8M
Taller de defensa personal

Arxius adjunts