Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia és un dels 224 municipis que entren en fase d'excepcionalitat per sequera

Santa Eulàlia és un dels 224 municipis que entren en fase d'excepcionalitat per sequera

28/02/2023

Les restriccions impliquen la reducció d'aigua per a usos agrícoles i industrials, l'ús imprescindible per al reg de zones verdes i la limitació a 230 litres per habitant i dia

Catalunya ha decretat l'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga, que afecta directament a uns sis milions de ciutadans de 224 municipis, entre els quals hi ha Santa Eulàlia de Ronçana. En aquesta nova fase per abordar la sequera es té en compte el risc de desabastament futur, ja que les reserves volten el 28%. El govern català ha aprovat un decret llei després de 25 mesos sense pluges abundants, que entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC aquesta setmana.

El paquet de mesures inclou la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, del 15% per a usos industrials, la reducció per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades. En aquest cas, tan sols es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores.

Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable i també es redueix la dotació d'aigua per habitant i dia: es passa dels 250 litres a 230 litres per habitant i dia.

Una altra mesura anunciada és el trasvassament d'aigua del pantà de Sau cap al de Susqueda per preservar al màxim possible la qualitat i garantir-ne l'ús prioritari, que és l'abastiment de la població.

Arxivat a: Medi Ambient
Sequera