Portada > Actualitat > Notícies > L'Agència de l'Habitatge de Catalunya obre les convocatòries d'ajuts de lloguer per a 2023

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya obre les convocatòries d'ajuts de lloguer per a 2023

24/03/2023

El termini per presentar sol·licituds és del 23 de març al 5 d'abril per a menors de 35 anys i de l'11 d'abril al 12 de maig per a majors de 36 anys

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert les convocatòries d'ajuts de lloguer per aquest 2023. Es fan tres convocatòries, segons les edats de les persones sol·licitants:

  • Persones de 35 anys o menys: poden sol·licitar-ho del 23 de març al 5 d'abril, ambdós inclosos. Adjunt a aquesta notícia hi trobareu el formulari de sol·licitud.
  • Persones de 36 a 64 anys i majors de 65 anys: poden sol·licitar-ho de l'11 d'abril al 12 de maig, ambdós inclosos. El formulari de sol·licitud es publicarà al web de l'Agència de l'Habitatge el dia 11 d'abril.

Les subvencions es destinen a persones que compleixin els requisits establerts a les bases i siguin titulars d'un contracte de lloguer, habitació o cessió d'ús que constitueixi el seu domicili habitual o permanent, en el territori de Catalunya.

Al Vallès Oriental l'import màxim de lloguer mensual ha de ser de 900 euros, excepte per a famílies nombroses, monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable, que l'import màxim del lloguer serà de 1.100 euros o de 450 euros mensuals en cas de tractar-se d'una habitació. Per a les persones menors de 35 anys, l'import serà de 950 euros.

Les persones sol·licitants han de presentar la següent documentació:

  • Formulari de sol·licitud.
  • Full de transferència bancària (adjunt a aquesta notícia) o document bancari que acrediti la titularitat del compte corrent.
  • Contracte de lloguer.
  • Rebuts de lloguer pagats de 2023. Només s'admetran rebuts pagats per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte, rebuts domiciliats, Bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca. Als rebuts hi ha de constar: qui paga, qui cobra, l'import del lloguer i la mensualitat a què correspon.

Les sol·licituds es poden presentar:

  1. Preferentment, a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya. En aquest enllaç hi trobareu un tutorial per conèixer com fer la tramitació en línia. Si la persona sol·licitant resideix al Vallès Oriental, pot registrar la seva sol·licitud al registre electrònic del Consell Comarcal.
  2. A les Oficines locals d'Habitatge al qual pertoqui per municipi, en horari de registre. L'Oficina Comarcal d'habitatge del Vallès Oriental atendrà sempre amb cita prèvia, que podeu sol·licitar en aquest enllaç. A més, s'han habilitat dues línies telefòniques per atendre qüestions al respecte (93 860 07 08 / 667 992 135) i un correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  3. A l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
Arxivat a: Benestar Social
Ajuts lloguer 2023

Arxius adjunts