Portada > Actualitat > Notícies > L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'IES decideix la proposta on invertir 1.500 euros

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'IES decideix la proposta on invertir 1.500 euros

03/04/2023

Amb els pressupostos participatius organitzaran una nit a l'institut amb la festa de fi de curs, un escape room i sopar

A través del projecte "Aprenem dels Pressupostos Participatius", l'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'Institut La Vall del Tenes ha decidit invertir els 1.500 euros de pressupost, aportats pel servei de Joventut de l'Ajuntament, a l'organització d'una nit a l'insitut, que constarà del fi de curs, un escape room i un sopar.

La proposta s'ha escollit amb 2.173 punts, per sobre d'altres iniciatives com Kings League: futbol i bàsquet solidari, una sortida a la piscina i jocs d'aigua, futbol llesques sobre pista lliscant, un nou chill out al pati amb una lona, instal·lar guixetes compartides i fer un circuit de bicis amb salts.

Aquest procés participatiu ha buscat educar a l’alumnat de primer cicle d’ESO en els valors de la democràcia i la participació, fomentant competències relacionades com són el pensament crític, el compromís ètic, la comunicació i la gestió de les emocions. La Taka ha impulsat el projecte durant el mes de març, amb l'objectiu de familiaritzar l'alumnat per quan puguin participar de l'Assemblea Jove.

S'han realitzat tres sessions per decidir quines activitats o millores volien fer els i les alumnes dins de l'institut. La primera sessió va estar orientada a conèixer els grups classe i a treballar habilitats i aspectes importants per participar en un debat. La segona es va centrar en l'elaboració de propostes, fent grups a cada aula que van haver de triar una proposta que aniria a votació. La tercera i última jornada es va dedicar a la votació grupal i individual, mitjançant grups de debat i discussió.

Un cop conegut el resultat, ara començarà la segona part del procés, que consta de l'organització de l'activitat escollida. Ho farà un grup motor format per voluntaris que es van apuntar a liderar-ho.

Des de La Taka s'agraeix la implicació de l'alumnat i del centre en aquest projecte, que pretén consolidar-se després de ser interromput per la Covid durant la fase pilot. La iniciativa és una de les polítiques incloses en el recent Pla Local de Joventut.

Arxivat a: Joventut
Aprenem dels pressupostos participatius
Aprenem dels pressupostos participatius
Aprenem dels pressupostos participatius
Aprenem dels pressupostos participatius
Aprenem dels pressupostos participatius