Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia es tenyeix de lila en el Mes de la Dona

Santa Eulàlia es tenyeix de lila en el Mes de la Dona

03/04/2023

Moltes de les activitats del 8M han girat al voltant de la dona i l'esport

Santa Eulàlia de Ronçana s’ha sumat a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats i actes de conscienciació, de debat i lúdics, que s’han allargat durant tot el mes de març. És per això que s’ha rebatejat el 8M pel Mes de la Dona. Els actes han estat coordinats per la Regidoria de Polítiques de Gènere i han comptat amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi, així com la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, ha fet una valoració molt positiva de les activitats dutes a terme, coliderades per entitats i associacions educatives, socioeconòmiques i culturals "per fomentar la coeducació, els feminismes i la igualtat al nostre municipi" per fer, entre totes, "que Santa Eulàlia cada dia sigui més feminista i inclusiva".

Dona i esport han centrat els actes del 8M

Enguany, l'eix temàtic ha estat Dona i Esport. És per això que des del 8 de març a La Fàbrica s'ha pogut veure una exposició dedicada a diverses esportistes santaeulalienques i a les entitats i clubs esportius del poble que compten amb nenes, noies i dones en els seus equips. La inauguració d’aquesta exposició va servir de presentació per a la posterior taula rodona, on es va parlar i reflexionar sobre les seves experiències. Abans de l'activitat, hi va haver una activitat de sensibilització i la lectura del manifest del 8M.

En relació amb l'esport, DonaRun ha organitzat una activitat per activar el cos i l'associació SER Foto també ha exposat una mostra de fotografies de la temàtica.

Xerrades, tallers i clubs de lectura

Aquest any s'ha organitzat una nova edició del Taller de Defensa Personal, que ha tingut lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de març de 17 a 19 h.

A l'Escola Bressol L'Alzina hi ha hagut una xerrada i una activitat de contacontes per oferir una perspectiva diferent de les rondalles. Alhora, a les escoles del municipi, a l'Institut i al Centre Ocupacional Apindep s'hi han fet tallers i activitats coeducatives sobre referents feministes, dona i món laboral, sexualitats i identitat de gènere.

També s’ha fet una xerrada d'autoconeixement, destinada a un públic femení, i el concert del 12è Cicle de Música Clàssica Eulaliana s'ha centrat en diverses "Heroïnes" de la història. En l'àmbit de l'art, Sant Simple va acollir la 3a edició de les jornades Femmart sobre feminisme i art.

La Biblioteca s'ha unit al Mes de Dona amb dos clubs de lectura amb la participació de les escriptores Carlota Gurt i Jenn Díaz i, durant tot el mes, s'ha pogut veure una mostra de llibres en femení.

També Ronçana Comerç Actiu s'ha sumat a la iniciativa, amb la col·laboració de l'IES La Vall del Tenes, i els aparadors dels comerços associats s’han vestit de lila del 6 al 12 de març.

Arxivat a: Polítiques de Gènere
Mes de la Dona
Mes de la Dona
Mes de la Dona
Mes de la Dona
Mes de la Dona