Portada > Actualitat > Notícies > Dani Juliá, director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc, Vallesà de l'Any 2022

Dani Juliá, director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc, Vallesà de l'Any 2022

27/04/2023

Santa Eulàlia de Ronçana acull per primera vegada la gala dels premis d'El 9 Nou

El director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR), Dani Juliá, va ser proclamat ahir al vespre Vallesà de l'Any 2022, en una gala al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia. Per primer cop, el municipi va acollir l'entrega de premis que decideixen els lectors del periòdic vallesà El 9 Nou. A l'acte hi van assistir representants d'entitats socials, econòmiques i polítiques del Vallès Oriental. A la gala també es va fer un reconeixement a les altres dues finalistes: Laura Puigdueta, jugadora d'hoquei patins i veïna de Caldes, i Enriqueta Amadó, impulsora del ball de gitanes a Sant Celoni.

Juliá va rebre el guardó de mans de Beth Codina, presidenta de Premsa d'Osona, l'empresa editora d'El 9 Nou. La REIR, que va celebrar l'any passat el seu 15è aniversari, va començar amb un centre residencial d'acció educativa a Santa Agnès de Malanyanes. Cinc anys després en va obrir un altre al mateix poble amb el nom de La Vinya i actualment atén 22 infants i joves dels 2 als 20 anys que no poden viure amb les seves famílies per diferents motius. La fundació treballa, a més, en diferents projectes a 29 municipis de la comarca.

Altres premiats

L'empresa APC Europe, de Granollers, va rebre el premi Empresa Vallesana de 2022, lliurat per Pimec. La seva fàbrica és la més avançada del grup a nivell mundial i té un paper fonamental en la cadena de valor del sector alimentari en recollir la sang animal i produir proteïnes d'alt valor afegit. Ven els seus productes a quatre continents i uns 50 països.

El premi Talent Jove 2022, convocat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, va recaure en Carla Gámez, d'Aiguafreda. Gámez, de 24 anys, és psicòloga especialista en trastorn del neurodesenvolupament i en atenció precoç dins de l'espectre autista. Treballa com a psicòloga infantojuvenil a l’Associació TEA-Asperger Osona i ho combina amb la seva dedicació com a directora de lleure a l’Esplai Pica Pins, d’Aiguafreda.

La gala també va retre un emotiu homenatge al naturalista Martí Boada, de Sant Celoni, en reconeixement a la seva trajectòria científica amb treballs al Montseny, a altres espais naturals de Catalunya i arreu del món. Nascut a Sant Celoni fa 73 anys, és doctor en Ciències Ambientals, màster i llicenciat en Geografia per la UAB. És professor titular de la UAB, on també fa recerca a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia. A més, és director del Grup de Recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global.

 

Imatges: cedides El 9 Nou

Arxivat a: Comunicació, General
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022
Vallesà de l'Any 2022