Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia avança un mes les tasques en prevenció d'incendis

Santa Eulàlia avança un mes les tasques en prevenció d'incendis

25/05/2023

Ja s'està treballant en el manteniment de camins i de franges de protecció contra incendis

Tot i les pluges dels darrers dies, el risc d'incendi a gran part de les comarques de Catalunya continua sent elevat, per això l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ja està treballant en el manteniment de camins i de franges, unes tasques que s'han començat un mes abans del que és habitual.

Enguany i com cada any, els treballs s'estructuren en tres blocs. En primer lloc, juntament amb la Diputació de Barcelona i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), es realitza el manteniment dels camins inclosos al pla de prevenció d'incendis per adequar-los al pas de camions de bombers si fos necessària la seva actuació.

En segon lloc, es fa el manteniment de les franges de protecció contra incendis, les quals estan obertes des de fa anys. Així, només és necessari mantenir-les, unes tasques que es realitzen cada dos anys i es fan en zones alternes anualment.

Finalment, s'envien requeriments a totes les parcel·les sense edificar del municipi perquè les persones propietàries les desbrossin, mantinguin la separació adequada entre els arbres i les deixen lliures de deixalles. Després d'una visita tècnica per part de personal de l'Ajuntament, en cas d'incompliment s'obre un expedient i es poden arribar a fer execucions subsidiàries.

Des de fa més de 10 anys, Santa Eulàlia treballa intensament en la prevenció d'incendis. De fet, amb la Diputació de Barcelona l'Ajuntament va ser pioner a l'hora d'implantar mesures en aquest sentit.

Arxivat a: Medi Ambient
Prevenció d'incendis
Prevenció d'incendis
Prevenció d'incendis