Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027

El Ple aprova el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027

30/06/2023

L'alcalde, Francesc Bonet, té dedicació exclusiva i hi ha set regidors de Poble Unit a dedicació parcial, tres més que en el darrer mandat

El Ple extraordinari celebrat ahir, dijous 29 de juny a les 19 h a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va donar llum verda al cartipàs municipal de l'Ajuntament de Santa Eulàlia per als propers quatre anys. El primer ple d'aquest mandat 2023-2027 va aprovar la repartició de les diferents regidories entre els 11 regidors i regidores de Poble Unit, que formen govern amb majoria absoluta.

El Ple també va acordar la periodicitat de les sessions de Ple, que se celebraran com fins ara, en sessions ordinàries el darrer dijous de cada mes (llevat del mes d'agost), cada dos mesos, a les 19 h, en els mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre. A més, es va determinar que la primera sessió ordinària serà el proper 20 de juliol.

Tanmateix, van quedar constituïts els dos grups municipals, amb Jordi Carreras com a portaveu del Grup Poble Unit i Arnau Queralt, del Grup d'Independents-ERC. També es va constituïr la Comissió Informativa de Ple i la Comissió Especial de Comptes i es van nomenar els representants de la Corporació en òrgans col·legiats i d'altres.

Finalment, en el Ple d'ahir es van acordar les retribucions als regidors i regidores de l'arc municipal. Així doncs, l'alcalde Francesc Bonet, que exerceix el seu càrrec amb dedicació exclusiva, percebrà un import brut anual de 52.272,61 euros repartits en 14 pagues. La retribució de la regidora Anna Montes, amb una dedicació del 50%, serà de 26.136,30 euros bruts anuals i la dels regidors Mònica Pons i Manel Imedio, amb el 30% de la jornada, de 15.681,78 euros bruts anuals. Sergi Castro, Marta Domínguez, Jordi Orriols i Ana Arrieta, amb dedicació parcial del 20%, percebran 10.454,52 euros bruts anuals.

La resta de regidors de govern i de l'oposició cobraran segons la seva assistència als diferents òrgans de l'Ajuntament: 100 euros per assistència a sessions ordinàries i extraordinàries del Ple, a la Comissió Informativa i a la Comissió Especial de Comptes; i 225 euros per assistència a les sessions de Junta de Govern Local. Alhora, es van establir les retribucions als grups municipals: 130 euros fixos per grup i 110 euros variables per regidor. En aquest sentit, Poble Unit renuncia al 25% d'aquesta aportació variable per regidor.

Podeu veure el vídeo del Ple en aquest enllaç i al canal de Youtube de l'Ajuntament.

Arxivat a: Alcaldia, General
Ple extraordinari juny