Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament es reuneix amb Salut per millorar l'atenció al CAP

L'Ajuntament es reuneix amb Salut per millorar l'atenció al CAP

04/07/2023

L'objectiu de la trobada era traslladar les queixes per la manca de metges i assegurar uns serveis mínims

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va sol·licitar una reunió amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per traslladar les queixes per la manca de metges al CAP d'El Rieral, una trobada que finalment va tenir lloc dilluns passat. Si bé aquest problema de personal està present a la majoria d'ambulatoris de Catalunya, l'Ajuntament va reclamar uns serveis mínims al Centre d'Atenció Primària de Santa Eulàlia, ja que, en aquest cas, també hi ha una manca de coordinació derivada sobretot d'aquesta rotació de personal i la falta de metges.

A la reunió hi van assistir el director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental, Joan Parellada, i la directora del Servei comarcal d'Atenció Primària, Norma Henríquez. Per part del Consistori, hi havia l'alcalde Francesc Bonet, la regidora de Salut, Mònica Pons, i la tècnica municipal Montse Iglesias.

La regidora va explicar que "hi ha quatre metges assignats al CAP, un dels quals té plaça fixa però està en excedència i, per tant, ens quedem amb tres metges". "El problema", va dir, "és que si un d'ells no hi pot anar per una baixa, perquè no es troben bé o tenen una formació, el CAP es queda gairebé sense professionals, de manera que les visites s'han d'ajornar o un metge ha d'assumir totes les urgències".

Mònica Pons, a l'acabar la reunió, va detallar que "des del Departament de Salut estan treballant en un pla d'estabilització de personal i també, a nivell intern, estan valorant el circuit administratiu per detectar quines mancances hi ha i reforçar aquells punts on hi ha més problemes". Pons va seguir: "Creuen que d'aquí a finals d'any veurem molta millora, però des de l'Ajuntament hem reclamat que es faci una estabilització del personal perquè els pacients tinguin un referent mèdic, especialment la gent gran".

Arxivat a: Salut
Reunió Salut