Portada > Actualitat > Notícies > Més de 1.500 persones visiten la 13a Fira del Tomàquet

Més de 1.500 persones visiten la 13a Fira del Tomàquet

24/07/2023

Els productors venen més de 1.000kg de tomàquets i unes 430 persones participen de les activitats al llarg del dia

Xifres rècord a la 13a edició de la Fira del Tomàquet, celebrada aquest dissabte 22 de juliol al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana. Al llarg del dia van passejar-hi més de 1.500 persones vingudes d'arreu de Catalunya i unes 430 van participar de les diferents activitats, com les visites a l'hort de l'Espelt, els tastos, els tallers, el show cooking i el maridatge de cerveses, formatges i tomàquets. El Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament, organitzadors de la fira, i productors han considerat un èxit tant d'assistència com de vendes, ja que s'han venut més de 1.000kg de tomàquets. Les persones que han passat per la Fira van poder comprar tomàquets de varietats recuperades, així com d'altres productes de proximitat.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, va explicar que els paradistes "estan molt satisfets", especialment pel fet que "un Ajuntament aposti tan fort pel producte de proximitat".

El regidor de Fires i Sector Primari de Santa Eulàlia, Manel Imedio, va destacar que s'ha hagut de dinamitzar diferent la Fira per poder-la celebrar en un sol dia, en motiu de les eleccions de l'endemà. Imedio va parlar de l'èxit del show cooking de Bernat Iglesias celebrat diumenge de la setmana passada i va explicar que "és una Fira important que ha d'arribar cada vegada a més gent" i, per això, enguany s'ha apostat per reforçar la comunicació amb el canal d'Instagram propi (@firadeltomaquet).

Ricard Alcojor, de Llavors Orientals, va destacar que les varietats locals recuperades "suporten millor les altes temperatures i el canvi climàtic, ja que estan lligades a la terra del Vallès". Tot i així, Alcojor va afegir que s'han de cuidar tapant-les, "perquè el problema és que les radiacions ara són més fortes", per poder mantenir-ne la producció.

La Fira del Tomàquet s'organitza amb la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès, El Molí d'en Vendrell i Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, amb el suport de Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra, Turisme Vallès i Vall del Tenes Agrària.

 

Podeu veure la galeria de fotos completa a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament.

Fotos d'Àngel Bravo.

Arxivat a: Fires i Sector Primari
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet
13a Fira del Tomàquet