Portada > Actualitat > Notícies > El parc de Can Font és l'escenari de la Diada Nacional de Catalunya

El parc de Can Font és l'escenari de la Diada Nacional de Catalunya

12/09/2023

Una quarantena d'entitats i associacions de Santa Eulàlia van participar en la tradicional ofrena floral

Santa Eulàlia de Ronçana va celebrar, un any més, la Diada Nacional de Catalunya. Els actes de l'11 de setembre van començar a les 9 del matí amb la Cursa de la Vall del Tenes. La 34a edició de la prova esportiva va finalitzar el seu recorregut a Pinedes del Castellet, a Santa Eulàlia.

A partir de les 11 h, el parc de Can Font es va anar omplint amb la ballada de sardanes, que va donar pas, a les 12 h, a l'acte de commemoració de l'11S. Aquest es va iniciar amb un minut de silenci en record de les víctimes del terratrèmol del Marroc, de la cooperant catalana a Ucraïna Emma Igual i de les quatre persones mortes la nit anterior en un atropellament de tren a Montmeló.

Com és habitual, la Colla de Gitanes va interpretar el ball d'homenatge i membres del Teatre Nacional del Tenes (TNT) van amenitzar la celebració amb diferents lectures de textos reivindicatius i música. Després de la lectura del manifest per part de la regidora de Cultura, Anna Montes, una quarantena d'entitats i associacions del municipi van fer l'ofrena floral. L'alcalde Francesc Bonet va donar pas al Cant dels Segadors, posant el punt i final a l'acte de commemoració de la Diada.

XXXIV Cursa Popular de la Vall del Tenes

A primera hora del matí va tenir lloc la 34a edició de la Cursa Popular de la Vall del Tenes, organitzada per la Mancomunitat de la Vall del Tenes i que situava la meta a Pinedes del Castellet, a Santa Eulàlia. Hi van participar 128 persones.

Els podis van ser per:

Categoria femenina:

  1. Marta Mesalles Lupión
  2. Irene Perales Martínez
  3. Claudia Bosch

Categoria masculina:

  1. Blai Hermoso Torné
  2. Carles Marín López
  3. El Edrissi Reyahi Youssef

Podeu consultar els resultats complets en aquest enllaç.

 

Podeu veure les fotografies del dia en aquest enllaç. Autor: Àngel Bravo.

Arxivat a: Cultura
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
Diada 11S
34a Cursa Vall del Tenes
34a Cursa Vall del Tenes
34a Cursa Vall del Tenes