Portada > Actualitat > Notícies > El punt de recàrrega de vehicles elèctrics passarà a ser de pagament a partir de l'1 de novembre

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics passarà a ser de pagament a partir de l'1 de novembre

03/10/2023

El preu serà de 0,38€/KWh (sense IVA)

Després de dos anys en funcionament, el punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Santa Eulàlia de Ronçana, ubicat a la carretera de Barcelona, a l'alçada del CAP, serà de pagament a partir de l'1 de novembre. El preu que s’ha establert (preu públic) és de 0,38 €/KWh (sense IVA), el cost que suposa per l'Ajuntament i una xifra que està lleugerament per sota del preu d'empreses privades.

Per poder-lo fer servir, cal descarregar-se l'app EVCharge i registrar-se (disponible per a usuaris Android i Apple).

Un estalvi de 90 tones de CO2

L'estació es va instal·lar al gener de 2021 i és el primer punt de recàrrega al municipi. Es tracta d'un punt de càrrega ràpida que permet la càrrega simultània de dos vehicles. L'equip forma part de la xarxa de punts de recàrrega públics que té per objectiu posar a disposició de totes les persones usuàries de vehicles elèctrics una xarxa de punts on poder carregar el vehicle.

De fet, durant aquest temps s'han fet una mitjana de 9 càrregues al dia, el que ha suposat un estalvi de 90 tones de CO2. Això suposa, aproximadament, les emissions de CO2 emeses per 18 persones a Espanya durant un any (les emissions per càpita de CO2 per càpita a Espanya al 2021 van ser de 4,99 tones per habitant).

D'acord amb el compromís de l'Ajuntament per adoptar polítiques de sostenibilitat ambiental, se seguirà treballant per implantar i consolidar un servei de xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i/o híbrids endollables dins el terme municipal. L'objectiu és alinear-se amb l'estratègia a seguir, establerta per la Unió Europea, on cal assolir el 55% de reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle l'any 2030 i ésser climàticament neutres al 2050.

Adjunt a aquesta notícia hi trobareu el Reglament d'ús del Servei Municipal de Recàrrega de vehicles elèctrics de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: Mobilitat
Punt de càrrega vehicles elèctrics

Arxius adjunts