Portada > Actualitat > Notícies > Desmantellada una plantació de marihuana en una construcció il·legal de Santa Eulàlia

Desmantellada una plantació de marihuana en una construcció il·legal de Santa Eulàlia

04/10/2023

Mossos d'Esquadra, Policia Local i els serveis territorials i tècnics de l'Ajuntament han intervingut en l'operació

Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Eulàlia de Ronçana han desmantellat una plantació de marihuana amb 1.330 plantes, 2.300 esqueixos, 40 grams d'haixix i altres elements per fer créixer la plantació, situada en una construcció il·legal en una finca rústica del municipi.

La plantació, que tenia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, permetria obtenir una rendibilitat d'uns 900.000 euros anuals. Els serveis tècnics municipals van detectar que s'havia construït una nau de forma il·legal al costat d'una casa aïllada i, en una inspecció amb la Policia, es van veure bosses amb plantes de marihuana a l'interior, així com aparells de climatització i cablejat elèctric connectat directament a un pal exterior de l'enllumenat de la via pública.

El caporal de la Policia Local de Santa Eulàlia, David Gómez, ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana en el cas i ha explicat que es va fer una gran inversió en aquesta construcció, "perquè han utilitzat materials molt costosos". Es tracta d'unes instal·lacions que Gómez assegura no haver vist mai a Santa Eulàlia, ja que és "una nau industrial al mig d'un terreny agrícola".

L'operatiu ha detingut un home de 40 anys, que està acusat d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de defraudació de fluid elèctric. A més, l'Ajuntament ha obert un expedient sancionador per la construcció sense permís d'una nau a la parcel·la i obliga a la propietat a restablir la situació inicial.

Arxivat a: Alcaldia, General
Mossos
Desmantellament instal·lacions marihuana