Portada > Actualitat > Notícies > La quarta edició de l'OnCodines Trail tornarà a passar per Santa Eulàlia

La quarta edició de l'OnCodines Trail tornarà a passar per Santa Eulàlia

05/10/2023

El repte esportiu i solidari, que espera recaptar 200.000 euros, tindrà tres recorreguts i dues modalitats d'equips

Els tres recorreguts de l'OnCodines 2024 passaran per Santa Eulàlia de Ronçana el dissabte 13 d'abril. La quarta edició del repte esportiu i solidari, que es va presentar el passat divendres 29 de setembre a Granollers, sortirà de Bigues i Riells del Fai i arribarà a Sant Feliu de Codines. L'OnCodines tindrà tres recorreguts de 43, 63 i 78 quilòmetres en diversos municipis del Vallès Oriental, el Moianès, el Vallès Occidental i Osona. Els pobles de Sant Martí de Centelles (Osona), Castellterçol (Moianès) i Gallifa (Vallès Occidental) se sumen per primera vegada al recorregut.

L’essència de la prova es manté intacta amb un doble objectiu per part dels equips participants: d’una banda, completar el recorregut i de l’altra, aconseguir el donatiu mínim per equip que es destina íntegrament a les tres entitats beneficiàries. En aquesta ocasió, i gràcies a la incorporació del tercer recorregut, la prova es pot completar caminant; caminant i corrent, i corrent. El temps màxim per completar l’OnCodines és de 14 hores.

El director de l’OnCodines Trail, Lluís Vilalta, va fer públic l’ambiciós objectiu d’aquesta edició: “arribar als 200 equips i als 200.000 euros de recaptació”. Jordi Franquesa, codirector del repte, va afegir que en les tres edicions de l’OnCodines s’han superat els 300.000 euros recaptats.

La prova, en aquesta edició, està apadrinada per l’atleta cega Maria Petit, apassionada de l’esport i de la muntanya. Quedar-se cega als 17 anys no li ha impedit aconseguir fites esportives com l’ascens a l’Aneto, la Pica d’Estats i nombroses curses de muntanya i d’asfalt. L’apinista Sergi Mingote, l’atleta Eli Gordón i el també corredor Pol Makuri han estat padrins de l’OnCodines en anteriors edicions.

Tres recorreguts menys urbans

El recorregut de l’OnCodines 2024 és menys urbà que les anteriors edicions i transcorre per pistes, senders i corriols.

  • S - Recorregut caminant. 43km i 1.375 metres de desnivell. Surt de Bigues i Riells del Fai i passa per Santa Eulàlia de Ronçana, l’Ametlla, la Garriga, el Figaró, Sant Miquel Sesperxes, Sant Quirze Safaja i retorna a Sant Feliu de Codines.
  • M - Recorregut caminant, corrent o combinant caminar i córrer. 63km i 2.292 metres de desnivell. A més dels municipis recorreguts pel traçat S, aquest passa per l’Alzina de Can Valls abans d’arribar al Figaró i fa una aturada a la plaça Prat de la Riba de Castellterçol per tornar cap a Sant Feliu.
  • L - Recorregut corrent. 78km i 3.187 metres de desnivell. A més dels municipis dels recorreguts S i M, arriba a Gallifa i s’enfila al Farell i al cim del Pic del Vent per tornar a Sant Feliu.

El traçat no recorre aquest any els municipis de Canovelles, les Franqueses del Vallès i Granollers però tots tres consistoris continuen donant suport al repte i acolliran altres activitats relacionades amb l’OnCodines.

Inscripcions obertes i dues modalitats d’equips

Aquesta edició comptarà amb dues modalitat d’equip: fins a 6 persones (com en totes les edicions anteriors) i la novetat, equips de fins a 4 persones. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer des de diumenge 1 d’octubre al web www.oncodinestrail.cat.

Segona edició de La Petita OnCodines

La Petita OnCodines, la prova adaptada als més petits, arribarà a la segona edició el 2 de març de 2024. En aquest cas, els equips estan formats per un mínim de 3 participants i un màxim de 6. També funciona per relleus i hi han d’haver un mínim de tres persones en marxa en cada un dels relleus. Els equips, formats per infants d’entre 7 i 15 anys, han de completar un recorregut circular de 20 quilòmetres, de Sant Feliu a Sant Quirze Safaja. Cada equip, a més, ha de fer una aportació sense que hi hagi un mínim requerit.

La Petita OnCodines és una activitat inclusiva i adaptada i tornarà a comptar amb un tram adaptat perquè el puguin fer tots els infants independentment de les seves condicions físiques.

Un repte contra el càncer

L’OnCodines és un repte esportiu i solidari contra el càncer que destina la recaptació a les tres fundacions beneficiàries: Barcelona Brain Health Initiative, de l’Institut Guttmann, la Fundació d’Oncologia infantil Enriqueta Vilavecchia, i la Fundació Oncovallès.

Arxivat a: Esports
Presentació OnCodines 2024
Presentació OnCodines 2024
Recorregut L
Recorregut M
Recorregut S