Portada > Actualitat > Notícies > L'Assemblea Jove 2024 decidirà sobre un pressupost de 16.000 euros

L'Assemblea Jove 2024 decidirà sobre un pressupost de 16.000 euros

24/10/2023

Les propostes es poden enviar fins el divendres 17 de novembre, just una setmana abans de la data escollida per celebrar l’Assemblea Jove

La 19a edició de l'Assemblea Jove de pressupostos participatius tindrà lloc el divendres 24 de novembre a les 19 h a La Fàbrica. Els i les joves de Santa Eulàlia de Ronçana d'entre 14 i 30 anys estan convidats a participar per decidir com es repartiran els 16.000 euros destinats a activitats juvenils durant el 2024.

L’Assemblea Jove decidirà com repartir el pressupost entre totes les activitats proposades. Les propostes es poden presentar omplint la butlleta en paper que s’enviarà a les cases, o bé enviant la butlleta digital que es pot emplenar a través d’aquest formulari. En cas d’optar per la butlleta en paper, aquesta es pot dipositar a les urnes que hi ha a la secretaria de l’Institut La Vall del Tenes, a La Fàbrica i a La Taka, o bé enviar una fotografia al mòbil de La Taka (697936859). La data límit per enviar les propostes és el 17 de novembre.

Les propostes es poden presentar tant en grup com de manera individual. Com a requisits, les activitats proposades han de ser viables legal i tècnicament, així com ser respectuoses amb el medi ambient i els drets humans. El pressupost màxim que es pot sol·licitar per fer una activitat és de 2.500 euros. Com els últims anys, les propostes es dividiran en dues categories segons l’edat (menors 14-17 i majors 18-30) i per àmbits (salut, educació, treball, esports, cultura, lleure, mobilitat i altres). Perquè les propostes vagin a votació, caldrà defensar-les el dia de l’Assemblea argumentant per què és una bona idea destinar part del pressupost a l’activitat que es proposi. Si la proposta surt escollida, les persones que l’han proposat hauran de responsabilitzar-se de tirar-la endavant amb el suport del servei de Joventut, que facilitarà al màxim la seva realització.

El mecanisme dels Pressupostos Participatius és, alhora, un projecte recollit al Pla Local de Joventut 2022-2026. La participació juvenil, la qual està a prop de celebrar les dues dècades de vigència ininterrompuda, continua vertebrant diversos eixos de les polítiques locals de joventut. Aquest procés de participació juvenil destaca per continuar situant en el centre de les polítiques públiques als i les joves, garantint-s’hi canals d’interlocució amb l’administració, fomentant la democràcia directa, facilitant un seguit d’aprenentatges encaminats a l’emancipació juvenil i reforçant el seu arrelament amb el municipi.

La Taka ha convocat aquest procés de pressupostos participatius perquè el jovent pugui continuar decidint de manera democràtica com assignar els diners públics destinats a les activitats juvenils. Durant el 2023 s'han realitzat 15 de les 17 propostes escollides a la darrera Assemblea Jove, com per exemple els Tornejos de Futbol-7 i de 3x3 de Bàsquet, les Prèvies de FM, la tercera edició de les jornades d’art i feminisme Femmart o la Santaka Party organitzada per alumnes de 4t d’ESO de l’Institut, entre d’altres.

Per a qualsevol aclariment o dubte, us podeu adreçar a La Taka Punt Jove, enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o un Whatsapp al 607936859. El servei de Joventut convida a tothom a seguir el perfil @santakajove a l’Instagram per estar al cas de les últimes novetats, dates i activitats.

Arxivat a: Joventut
Assemblea Jove 2024
Assemblea Jove 2024
Assemblea Jove 2024
Assemblea Jove 2024
Assemblea Jove 2024