Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia, el segon municipi de Barcelona i el primer del Vallès en recollida selectiva

Santa Eulàlia, el segon municipi de Barcelona i el primer del Vallès en recollida selectiva

24/10/2023

Al 2022 es van separar el 88,97% dels residus generats al poble

L'Agència de Residus de Catalunya va presentar ahir el balanç de la gestió dels residus municipals a la vegueria de Barcelona (formada per les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental) durant l'any 2022. De l'estudi se'n desprèn que la recollida selectiva dels residus a l'àrea de Barcelona està estancada, ja que els sistemes actuals de recollida han arribat al màxim i cal implantar-ne de més eficients perquè millorin els balanços.

Del total de residus municipals generats en aquesta zona, el 2022 se'n van recollir selectivament el 40,2%, unes 870.000 tones que suposen 176kg per habitant a l'any. Tot i el lleu increment en relació a 2021, quan va ser del 39,48%, des de 2010 aquest índex ha oscil·lat entre el 30 i el 40%, sense una tendència clara de millora de la recollida selectiva.

Ho seguim fent bé

Santa Eulàlia de Ronçana, amb un 88,97% de recollida selectiva, se situa com a segon municipi de la vegueria de Barcelona i primer de la comarca del Vallès Oriental. Des de la implantació del sistema de recollida porta a porta a finals del 2018, aquest percentatge s'ha situat al voltant del 90%, situant el municipi entre els que més reciclen de la demarcació de Barcelona.

Els altres municipis de Barcelona que més residus van recollir selectivament també tenen implantats sistemes eficients de recollida: Matadepera (Vallès Occidental), amb un 89,84%; Ullastrell (Vallès Occidental), amb un 88,06%; Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), amb un 87,55%, i Rellinars (Vallès Occidental), amb un 86,69%.

Per contra, els cinc municipis que menys residus van recollir selectivament durant el 2022 van ser Cervelló (23,02%), Santa Coloma de Gramenet (24,76%), Santa Susanna (26,42%), Sant Adrià de Besòs (27,06%) i Canovelles (27,19%).

15a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La notícia ha arribat a falta de tres setmanes per l'inici de la 15a Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà del 18 al 26 de novembre i posarà èmfasi en la importància de reduir els envasos. Al llarg d'aquests dies es duen a terme accions de sensibilització per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.

Santa Eulàlia presentarà properament les accions previstes per aquesta setmana.

 

Trobareu més informació a la notícia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Medi Ambient
Prevenció i gestió dels residus domèstics durant la pandèmia de la Covid-19