Portada > Actualitat > Notícies > La Cavalcada de Reis 2024 anirà de l'Onze de Setembre a La Fàbrica

La Cavalcada de Reis 2024 anirà de l'Onze de Setembre a La Fàbrica

15/12/2023

Els Reis Mags fan una crida per buscar patges a Santa Eulàlia

Santa Eulàlia de Ronçana es prepara per rebre, un any més, als Reis d'Orient el divendres 5 de gener al vespre. La Cavalcada sortirà a les 18 h des de la plaça Onze de Setembre fins al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica (podeu veure el recorregut adjunt a aquesta notícia. Els punts marcats amb una estrella són els llocs on es repartiran caramels). A La Fàbrica, l'alcalde Francesc Bonet farà entrega de la clau de la ciutat als Reis d'Orient i començarà la recollida de cartes. Per fer més amena l'espera, es farà la tradicional xocolatada popular a càrrec de Ronçana Comerç Actiu.

Els Reis ja han fet una crida a la ciutadania de Santa Eulàlia per trobar patges reials que els ajudin a arribar al municipi i a repartir els regals. Aquelles persones que hi estiguin interessades, s'hi han d'inscriure al formulari a través d'aquest enllaç.

"Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!"

La campanya impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental visita Santa Eulàlia coincidint amb l'arribada dels Reis, el dijous 4 i el divendres 5 de gener de 15.30 a 19.30 h a la plaça Onze de Setembre. L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la correcta separació de residus en el reciclatge.

El punt informatiu itinerant comptarà amb dues persones que donaran informació i consells sobre pràctiques de reciclatge i separació de residus mitjançant una sèrie de jocs interactius per als infants. Aquests jocs, dividits en quatre estacions diferents, volen ajudar a entendre la importància de separar correctament i es centraran en aspectes clau de la gestió de residus com son la separació adequada, pràctiques errònies i mesures preventives.

Recomanacions de l'organització

Des de la Regidoria de Festes es vol demanar respecte per les distàncies de seguretat durant la Cavalcada i s’informa que només es tiraran caramels quan els tractors estiguin parats (a la plaça Onze de Setembre, a la Sala, al carrer Francesc Macià i a La Fàbrica). Es demana no trepitjar la calçada i transitar per les voreres. Una vegada s'arribi a La Fàbrica, primer baixaran els Reis de les carrosses, pel que s'ha de deixar pas.

Tanmateix s'informa sobre tot allò a tenir en compte durant el transcurs de la Cavalcada de Reis:

 • Itinerari: La rebuda als Reis d'Orient serà a la plaça Onze de Setembre a les 18 h. Una vegada arribin, aquests arrencaran direcció al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. Ho faran pel carrer Verge de la Salut, girant a la dreta per la carretera de Barcelona, fins a l’alçada de la Sala. Allà giraran pel carrer Josep Tarradellas i entraran per l’aparcament de La Fàbrica.
 • Prohibició d'aparcament: A partir del dia 5 i des de les 14 h, estarà prohibit aparcar al carrer Verge de la Salut i al carrer Josep Tarradellas, així com en tot l’aparcament de La Fàbrica.
 • Recomanacions d'aparcament: L’itinerari entre la plaça Onze de Setembre i el Centre Cívic La Fàbrica són uns 1.000 metres. Es recomana aparcar per la zona de Can Torras, l'aparcament del CAP, la plaça dels Encants, l'esplanada de l’equipament de la Font del Rieral, la zona de la Sala, el camí del Gual i el carrer Indústria.
 • Per un Cavalcada de Reis segura:
 1. Aneu amb calçat còmode i roba d’abric.
 2. Si aneu amb els vostres fills/es i/o familiars menors d’edat, porteu-los de la mà o a coll.
 3. Eviteu riscos. No us enfileu a cap objecte (contenidors, semàfors, senyals, tanques, papereres...). Actueu amb sentit comú.
 4. No deixeu que s’acostin a la camioneta, ni a les carrosses, en moviment o aturats. Ni intenteu que hi pugin.  
 5. En cas que es perdin, que s’adrecin a la policia o a les persones que van amb armilla fluorescent. Recomanem que els infants duguin una polsera amb el telèfon o targeta amb les seves dades personals (nom de l’infant, nom dels pares i telèfon de contacte) a la butxaca de l’abric.
 6. Els patges tiraran caramels només a les parades. Si no arribeu mentre fan la Cavalcada, a La Fàbrica en tornarem a donar. No baixeu a la calçada per recollir caramels ni demaneu que en tirin.
 7. No distraieu al personal de seguretat ni a les persones voluntàries que duen a terme la Cavalcada, feu-ho només en cas d’incident o emergència.
 8. No llenceu caramels, ni a les persones que participen a la Cavalcada, ni a la gent que està mirant-la.
 9. En el lliurament de cartes, mantingueu les cues i l’espera. Per agilitzar la cua, que cada infant o menor tingui un màxim de dos adults d’acompanyament.
 • En cas de necessitat o emergència: Us podeu adreçar als agents municipals, demanar ajut als col·laboradors de l’organització o trucar al 112. Mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels organitzadors.

Punt per a persones amb diversitat funcional i/o necessitats educatives especials

Aquest any i igual que es va fer l'any passat com a novetat, s'habilitarà durant l'entrega de cartes un punt per a persones amb diversitat funcional i/o necessitats educatives especials, on hi podreu estar amb els familiars directes: mare(s) i/o pare(s) i germans i germanes de la persona. Els altres integrants de la família hauran de fer cua al Rei que desitgin.

Per fer la reserva de l'espai, podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) amb les vostres dades, que incloguin: nom de la persona, edat, centre educatiu/ocupacional on va (si hi va) i les persones familiars que l’acompanyaran (per exemple: Pepita, 5 anys, Escola Can Vila, l’acompanya el Pepet, germà petit, 3 anys).

Arxivat a: Festes
Reis 2024
Reis 2024
Recorregut Cavalcada de Reis 2023

Arxius adjunts