Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia entra en fase d'Emergència 1 per sequera

Santa Eulàlia entra en fase d'Emergència 1 per sequera

02/02/2024

El consum d'aigua per persona i dia es limita a 200 litres i s'endureixen les restriccions

El govern ha decretat la fase d'emergència al sistema Ter-Llobregat, amb reserves actualment del 16,34% i que es preveu que baixin per sota del 16%, un mínim històric.

Des d'avui, es limita el consum d'aigua per persona i dia a 200 litres, una mesura que afecta sis milions de persones dels 202 municipis de l'àrea de Barcelona i comarques de Girona. Alhora, es redueix en un 80% els usos agrícoles, un 50% els ramaders i un 25% els industrials i recreatius. Si la situació persisteix, la segona fase d'emergència limita el consum diari als 180 litres per persona i la tercera, als 160, a més d'altres restriccions que s'enduririen. Aquestes quantitats tenen en compte el consum propi, les activitats econòmiques i les comercials i l'ús públic.

Restriccions en Emergència 1

PISCINES:

 • No es poden omplir ni reomplir, només parcialment les cobertes incloses en equipaments esportius i les descobertes que tinguin ús per a la pràctica esportiva federada, sempre que disposin de sistema de recirculació d'aigua. Per compensar la despesa, però, hauran de reduir la despesa dins les instal·lacions esportives tancant les dutxes, per exemple.
 • També es poden reomplir piscines d'ús terapèutic en hospitals i residències, així com piscines per a persones amb discapacitat.
 • Es permet omplir totalment o parcialment les piscines amb aigua de mar, sempre que no passin per la xarxa d'abastament o sanejament.

REG DE ZONES VERDES I JARDINS:

 • Només es permet el reg de supervivència d'arbrat i jardins botànics públics, no privats, amb aigua regenerada o freàtica i sempre que no afecti l'abastament d'aigua.

FONTS ORNAMENTALS I SIMILARS:

 • Es prohibeix omplir totalment o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua, amb l'única excepció que les basses o llacs siguin refugi de fauna o espècies autòctones, i només amb aigua freàtica o regenerada.

CAMPS D'ESPORTS:

 • Només es poden regar amb aigua regenerada o freàtica i sempre que s'apliquin mesures d'estalvi addicionals per compensar.

REDUCCIÓ DE LA PRESSIÓ DE L'AIGUA:

 • Es començarà a reduir la pressió de l'aigua a les aixetes dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que gasten més i sobrepassen els topalls fixats a la primera fase de l'emergència. Si es mantenen els pronòstics de falta de pluja, s'haurà d'aplicar a tots els municipis metropolitans.

NETEJA DE VEHICLES I ACTES AMB AIGUA:

 • Només es poden netejar els vehicles als establiments comercials que tinguin sistemes de recirculació de l'aigua.
 • Queden prohibits tots els actes públics o privats que comportin aigua, com pistes de gel, festes de l'escuma i altres jocs o activitats lúdiques amb aigua.

NETEJA DE CARRERS I MOBILIARI URBÀ:

 • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Es pot utilitzar aigua regenerada o aigua freàtica.
 • Es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.

 

Per a més informació, podeu consultar el Portal de la Sequera de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Comunicació, General, Medi Ambient
Emergència 1 per sequera
Emergència 1 per sequera

Arxius adjunts