Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia presenta el PAM 2023-2027 amb l'objectiu de garantir la qualitat de vida i el benestar del poble

Santa Eulàlia presenta el PAM 2023-2027 amb l'objectiu de garantir la qualitat de vida i el benestar del poble

05/02/2024

El pla es pot consultar en una plataforma interactiva que permet visualitzar l'estat de cadascuna de les accions plantejades

L'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha fet públic el Pla d'Actuació de Mandat (PAM) per als anys 2023-2027. El PAM és l'instrument de planificació estratègica que marca el full de ruta a seguir per l'ajuntament durant el mandat i que permet racionalitzar les prioritats municipals i connectar-les amb els diferents espais de gestió de l'organització (pressupost, serveis i recursos humans).

L'equip de govern farà una presentació pública del PAM el dijous 14 de març a les 19 h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

El govern municipal de Santa Eulàlia ha distribuit l'acció del mandat en cinc grans objectius estratègics:

  1. Contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones.
  2. Avançar cap a un poble més ben connectat i sostenible, amb espais públics de qualitat.
  3. Promoure la cultura i les entitats i potenciar el talent local.
  4. Afavorir la promoció econòmica local i el sector primari.
  5. Esdevenir una administració moderna, àgil i propera.

Aquests es desgranen en 25 objectius específics, els quals s'acaben detallant en 134 actuacions. Alhora, el PAM està vinculat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de tal manera que es visualitza com l'acció local que es desenvolupa des de Santa Eulàlia de Ronçana contribueix a l'assoliment de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Accions pel benestar de les persones

Amb el PAM, l'Ajuntament vol treballar i prendre decisions optimitzant els recursos de forma propera, oberta i realista per garantir la qualitat de vida i el benestar del poble, amb l'objectiu d'esdevenir un municipi cohesionat i ben connectat, que preserva l'entorn i els recursos naturals, que promou la igualtat i genera noves oportunitats per a les persones.

Algunes de les actuacions plantejades tenen a veure amb la millora de l'atenció a les persones més vulnerables i la gent gran, la promoció de l'esport i els hàbits saludables, l'habitatge i el desplegament del Pla Local de Joventut. Pel que fa a la connectivitat i els espais públics, es preveu millorar la mobilitat urbana i la comunicació entre els barris, incrementar la seguretat ciutadana i millorar els espais i la via pública, tant en neteja com en manteniment i sostenibilitat. A nivell cultural, el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, Canal SET i el teixit associatiu del municipi vertebraran les accions plantejades en aquest sentit. La dinamització del comerç i les empreses de serveis, la pagesia i la ramaderia, les fires i el patrimoni afavoriran la promoció econòmica local i el sector primari. Finalment, el PAM inclou accions per augmentar els nivells de transparència institucional i apropar l'Ajuntament a la ciutadania.

Una plataforma actualitzada

El pla es pot consultar en aquest enllaç, una plataforma interactiva que permet visualitzar l'estat de cadascuna de les accions plantejades.

L'Ajuntament ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona per elaborar el PAM.

Arxivat a: Coordinació de Govern, General
PAM 23-27
Tríptic PAM 2023-2027
Tríptic PAM 2023-2027
PAM 23-27

Arxius adjunts